pedagogic
Categorie: Actual

Colegiul National Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești este singura școală din România selectată la „Your Europe, Your Say!”, eveniment organizat de Comitetul European Economic și Social, Bruxelles.

Reprezentanți  din cele 27 de tări membre ale Uniunii Europene sunt invitați să participe online, să dezbată și să ofere recomandări adresate instituțiilor Uniunii Europene. EESC, ca voce a societății civile, vrea să se asigure că ideile tinerei generații a Europei sunt auzite și constituie un reper în procesul decizional. Astfel, anul acesta, discuțiile se orientează asupra dezinformării și fenomenului fake news, scopul fiind acela de a conștientiza asupra pericolelor dezinformării și de a încuraja participanții să devină mai activi în lupta împotriva ei.

Colegiul National Pedagogic „Regina Maria”  din Ploiești a fost singura școală din România selectată  pentru a participa la acest eveniment cu o echipă formata din trei elevi și o rezervă, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani (Pătrașcu Mihai –clasa  a X-a MI, Pandele Conon –clasa  a X-a P2, Sandu Iulia –clasa a XI-a SE și rezerva Lazăr Radu –clasa a XI-a MIEG).

Premergător acestui eveniment, am avut onoarea de a-l avea invitat pe domnul Cristian Pîrvulescu, membru EESC, care a realizat o întâlnire atât cu echipa participantă la eveniment, cât și cu elevi ai colegiului nostru, ocazie cu care au dezbătut împreună cu aceștia pe tema „La ce folosește Uniunea Europeană?”.

Manifestarea „Adevărul despre minciuni. Tinerii în fața provocărilor dezinformării” va consta în două zile de activități online care vor începe pe data de 31 martie și se vor încheia pe 1 aprilie 2022. Elevii împreună cu profesorii îndrumători, vor participa la o serie de ateliere, simulări și jocuri, aducâdu-si astfel contribuția în cadrul unei ședințe plenare la care vor participa instituții ale Uniunii Europene.

Back To Top