Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

programe de sănătate tomograf
Categorie: Actual

Executivul a aprobat, vineri, proiectul de Hotărâre privind aprobarea programelor naţionale de sănătate, conform propunerii înaintate de Ministerul Sănătății și CNAS. Lista include programe noi, inclusiv pentru diagnosticarea, din timp, a unor tipuri de cancer, dar și pentru creșterea accesului la investigațiile cu computer tomograf.

Conform actului normativ, Ministerul Sănătăţii va asigura coordonarea, derularea şi finanţarea din bugetul MS a 13 programe naționale de sănătate publică, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate va derula și finanța din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate 15 programe naționale de sănătate curative.

“În cadrul programelor naționale derulate de Ministerul Sănătății s-a introdus Programul naţional de screening organizat pe baze populaționale pentru boli cronice cu impact asupra sănătății publice cu:

a) Subprogramul de screening pentru cancerul de col uterin;

b) Subprogramul de screening pentru cancerul de sân;

c) Subprogramul de screening pentru cancerul colorectal;

d) Subprogramul de screening pentru depistarea infecțiilor cronice cu virusuri hepatitice B/C/D care se desfășoară în regim pilot finanțat din fonduri externe nerambursabile.

Acest demers este motivat de asigurarea implementării obiectivelor prioritare ale Planului European, transpus în România prin Planul Național de combatere a Cancerului.

Programul naţional de management al registrelor naţionale a încetat fiind înlocuit cu proiectul «Sistem Informatic pentru registrele de sănătate- RegIntermed» finanțat din fonduri externe nerambursabile.

În cadrul programelor derulate de către CNAS s-a înființat Programul naţional de PET-CT, realizându-se o extindere a accesului la această investigaţie”, a informat Ministerul Sănătății.

Pentru implementarea programelor naționale de sănătate publică, în anul 2022, bugetul aprobat este în sumă de 5.952.000 mii lei, iar creditele de angajament aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2022 nr. 317/2021 pentru implementarea programelor naționale de sănătate curative sunt în sumă de 8.592.881,00 mii lei.

VEZI ȘI: Reguli noi privind analizele pe bază de trimitere, în cazul pacienților peste 40 de ani. Directorul CNAS: “Niciun furnizor de servicii de sănătate nu poate refuza pe motiv că s-au epuizat fondurile”

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Back To Top