incendiu vegetație
Categorie: Actual

Un incendiu de vegetație uriaș a izbucnit, sâmbătă, pe dealul Istriței, în localitatea buzoiană Breaza. Autoritățile au cerut spriin și din județele vecine. În ciuda eforturilor pompierilor, în jurul orei 19.00, focul afecta deja 56 de hectare de pădure și 300 de hectare de vegetație uscată.

Alarma a fost dată în jurul orei 13.00. Suprafața afectată era de 10 hectare și doar opt pompieri au fost trimiși la fața locului. Dar situația s-a agravat rapid, iar forțele au fost suplimentate de mai multe ori, inclusiv cu echipae din Prahova și Vrancea.

"Forțele ISU Buzău au fost suplimentate și au fost făcute noi estimări cu privire la suprafețe:

Forțe participante la incendiul de pe dealul Istriței:

ISU Buzău: 52 Subofițeri - 10 ofițeri.
ISU Prahova: 18 Subofițeri.
ISU Vrancea: 15 Subofițeri.
USISU: 15 Subofițeri + Container Multirisc.
IJJ Buzău: 17 jandarmi.

Colonel TUDOROIU Nicolae, Inspectorul Șef al ISU Buzău este prezent la fața locului, preluând comanda intervenției.

La intervenție participa în sprijin SVSU și Ocolul Silvic.

VEZI ȘI: Intervenție majoră la Buzău, pentru un incendiu de vegetație pe cel puțin 400 de hectare. Cinci localități afectate

Total: 110 de pompieri + 17 jandarmi", a anunțat ISU Buzău în jurul orei 19.00, când incendiul afecta deja 50 de hectare de pădure de pin, pe raza localității Breaza, 6 hectare de pădure pe raza localității Pietroasele și aproximativ 300 de hectare de vegetație uscată.

Update: La ora 20.00, flăcările afectau deja o suprafață de vegetație uscată de 500 de hectare.

Update (27 martie): ISU Buzău a anunțat că, duminică dimineață, pe dealul Istrița a început acțiunea de stingere pe calea aerului cu sprijinul a două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni din dotarea Forțelor Aeriene Române. În cursul nopții, incendiul la pădurea de pin din partea Breaza (50 hectare) a fost lichidat, iar în prezent de se acționează pentru lichidarea completă la ultimul focar rămas, cel de șase hectare, pădurea de pin din partea localității Pietroasele. 

45 de ofițeri și 5 subofițeri continuă să intervină în zona afectată.

Update (27 martie, ora 13.00): Incendiul este aproape lichidat și se intervine pentru stingerea ultimelor focare, în zona Pietroasele.

Foto: ISU Buzău

Back To Top