Roberta Anastase
Categorie: Actual

În aceste zile, la Washington are loc evenimentul dedicat aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România - SUA. Din delegația României, condusă de Florin Cîțu, face parte și senatorul PNL de Prahova Roberta Anastase.

Parlamentarul prahovean a arătat că necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO și situația din Ucraina au fost principalele teme, ele fiind discutate în legătură cu impactul actualului context internațional asupra României și măsurile adoptate sau planificate de de țara noastră

“Una din temele principale abordate a vizat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenței forțelor militare americane. Preşedintele Senatului, dnul Florin Catu a transmis angajamentul  României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române.

VEZI ȘI: Demersuri ale senatorului de Prahova Roberta Anastase, la Ministerul Muncii, pentru românii afectați de războiul din Ucraina

O altă temă de discuție a fost importanța asigurării securității energetice europene și rolul României în acest proces. Ne-am consultat pe tema situației din Ucraina, a măsurilor luate în acest context, și a modalităților de sprijinire a Ucrainei”, a transmis Roberta Anastase.

Potrivit parlamentarului, un alt subiect discutat cu prilejul evenimentelor de la Washington a fost importanța includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver.

Back To Top