gheorghe
Categorie: Actual

Astăzi, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești a găzduit o conferință de presă dedicată prezentării unuia dintre cele mai ambițioase proiecte ale stagiunii: organizarea, în parteneriat cu Teatrul Național București, a spectacolului „Ucenicul vrăjitor”, care va avea loc la data de 3 aprilie, în Sala „Ion Caramitru” a TNB. 

„Ucenicul vrăjitor” este un divertisment muzical și teatral, care îmbină muzica clasică și umorul, un spectacol simfonic de bună calitate, dar și o modalitate extrem de plăcută pentru public de a învăța ceva nou: face parte din Programul tnb.edu – Educație prin teatru.

Actorul Radu Gheorghe în postura de dirijor al orchestrei simfonice și corului din Ploiești în acest spectacol, a fost prezent, astăzi, la întâlnirea cu reprezentanții media, alături de dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea, viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim, dirijorul corului, Eduard Dinu, directorul și directorul artistic ai Filarmonicii, Vlad Mateescu, respectiv Georgiana Frîncu. Coordonator muzical al proiectului muzical este  Tiberiu Dragoș Oprea.

Spectacolul „Ucenicul vrăjitor” a fost un succes încă din 1987, confirmat de cele peste 100 de reprezentații pe scena mare a Naționalului bucureștean și cel puțin 100 de reprezentații cu aproape toate filarmonicile din România.

„Radu Gheorghe a fost mândru și ursuz, și furios, și hâtru, și sincer, și demagog fardat, și plângăcios, și triumfal, răzbunător și bătut măr, seducător ca Valentino și tâmp ca nu știu cine, și înțelept și prost să dea în gropi, afon și Bernstein la un loc și pișicher, și ramolit pe brânci și emotiv ca Berlioz, stupid ca mine uneori și egoist și altruist, Fred Astaire și Karajan, Napoleon îndrăgostit și toate la un loc într-o sărbătoare a spiritului pe canavaua muzicii culte a compozitorilor noștri de memorie”, a afirmat Horațiu Mălăele, colegul lui de generație, după una dintre reprezentațiile spectacolului.

Radu Gheorghe este actor român de teatru și film, ale cărui modalități de exprimare artistică cuprind actoria, pantomima, interpretarea muzicală vocală și instrumentală (vioară, chitară și flaut). A absolvit IATC în 1975 și a interpretat numeroase roluri în teatru, film, teatrul de televiziune și teatrul radiofonic. Maestru al improvizației, este unul din promotorii genului Stand-Up Comedy în România.

Născut într-o familie de muzicieni, dirijorul Tiberiu Dragoş Oprea este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, iar între anii 2009 – 2018, a fost dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian – Bucureşti, unde a susţinut premiere, spectacole, concerte de Gală.

Dirijorul corului, Eduard Dinu a făcut primii paşi în lumea muzicii de la vârsta de cinci ani, când începe studiul pianului. Elev al Liceului de Artă „Carmen Sylva" din Ploieşti, la secţia pian, este călăuzit în arta dirijatului de maestrul său conf. univ. dr. Gabriel Constantin Popescu (maestru de cor al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian"). A ales cariera pentru muzică corală, cu numeroase recitaluri şi concerte în Bucureşti, în țară și în străinătate, colaborând şi cu artişti consacraţi ai scenei muzicale româneşti.

Spectacolul „Ucenicul vrăjitor” este așteptat și în Ploiești, cu același interes enorm din partea iubitorilor de muzică bună.

Citește și Filarmonica Ploiești pe scena Teatrului Naţional „I. L. Caragiale" București. „Ucenicul vrăjitor”: muzică, magie și umor simfonic

Back To Top