iodură de potasiu
Categorie: Actual

Ministerul Sănătății și Guvernul României vor derula o campanie de informare a populației Distribuirea pastilelor de iodură de potasiu va fi făcută în a doua parte a lunii aprilie referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor, înainte de distribuirea acestora.

Campania va fi demarată în această săptămână.

“În momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile. Campania de informare publică, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătății. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c.”, a anunțat Ministerul Sănătății.

VEZI ȘI: Ministerul Sănătății avertizează populația să nu folosească iodura de potasiu în scop profilactic

Medicii de familie nu au vurt să distribuie pastilele către populație, pe motiv că acest lucru le-ar bloca activitatea curentă, pentru câteva săptămâni, mai ales că ar presupune să realizeze și parte de informare a pacienților.

Back To Top