runa
Categorie: Actual

O zi în care suntem încercați de multe situații și suntem provocați să învățăm. Eihwaz este copacul vieții, care își păstrează rădăcina în pământ și crengile în înaltul cerului, care prevestește o creștere spirituală și intelectuală. La final, Jera arată că vom fi răsplătiți pe măsura eforturilor noastre, mai ales pentru lucrurile bune făcute pentru ceilalți.

 

Eihwaz ne arată că , pentru a învăța lucruri noi, este momentul să ne îndepărtăm de rutină și să încercăm mai multe lucruri noi. Ne vom simți eliberați de rutină și vom deveni mai flexibili în relațiile cu ceilalți. Runa Eihwaz trimite la arborele Yggdrasill, care, în mitologia nordică, este Arborele Cosmic ce susține întregul univers cu cele nouă lumi ale sale. Indică o protecție divină pentru atingerea scopurilor, ceea ce face ca și obstacolele sau întârzierile să poată fi exploatate în avantajul nostru. Alăturată unor rune care indică o mutație în bine, cum este Jera, Eihwaz poate semnifica și rezolvarea unor probleme neglijate prea mult timp.

Eihwaz se comportă ca o forță cosmică transformatoare a timpului, o necesitate înțeleasă, răbdare, sinteza contrariilor, dar și impulsul care determină o acțiune sau o dorință. Este urmat de Jera care semnifică recompensa karmică, similară proverbului românesc „după faptă și răsplată”. Din acest motiv, ea mai este denumită și „runa justiției”, indicând, în numeroase cazuri, ieșirea dintr-o dilemă cu ajutorul unui sprijin legal. Recompensa indicată de Jera se manifestă în realitate potrivit dictonului „toate lucrurile bune la timpul lor” sau, altfel spus, răsplata vine după îndelungate eforturi ori după fapte bune. Jera vine cu recompensele mult așteptate după eforturi. Răbdarea și corectitudinea noastră vor fi răsplătite. Important este să rămânem onești și să evităm orice ilegalitate.

Eihwaz ne avertizează asupra predispoziției spre suferințe fizice și necesitatea unei evaluări juste a dificultăților, având „precauție sporită”. Este utilă în recăpătarea puterii, ajutor în comunicare și pentru a ușura o schimbare de viață.

În ultima poziție, Jera ne arată că nu strică să ne domolim nerăbdarea, să acționăm cu atenție la detalii pentru că viteza nu este benefică de această dată, deoarece viitorul depinde de persone sau situații obiective, impasibile la plângerile noastre.

Sfatul runelor:

Răbdare, pentru că există riscul de amânări. Un răgaz de meditație ajută mult. Precauția este a doua cordonată a zilei. Planurile făcute deja riscă să fie date peste cap de schimbări neașteptate, cauzate de probleme stringente și frustrări neprevăzute apărute în viața cotidiană.

Back To Top