Categorie: Actual
  • Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de vânt puternic, avertizare valabilă și în zona de munte din Prahova, unde a nins și s-a depus un nou strat de zăpadă.
  • Vremea se menține deosebit de rece la nivelul județului, iar în Ploiești temperatura minimă se va situa sub 0 grade Celsius.
  • La Sinaia, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, instalațiile de altitudine nu pornesc, iar domeniul schiabil este închis.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o nouă atenționare de cod galben de vânt puternic, avertizare valabilă inclusiv în zona de munte din Prahova. 

Citește și: METEO: Cod galben în 36 de județe! Vântul va bate cu până la 90 km/oră, la munte ninge

Astfel, până luni, 11 aprilie, ora 21.00, potrivit ANM, „în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h, iar în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată”. La Vârful Omu continuă să ningă, iar temperatura minimă se situează la valoarea de -12 grade Celsius.

Administratorii Gondolei Sinaia au anunțat, luni dimineață, că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, „instalațiile de altitudine nu pornesc”, iar domeniul schiabil este închis.

În Prahova este valabilă și o informare meteo de vreme deosebit de rece. Până marți, 12 aprilie, ora 09.00, conform ANM, „vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

„În regiunile intracarpatice, local în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă”, a mai anunțat ANM.

În Ploiești, vremea se va menține rece. Temperatura maximă va ajunge la 13 grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa sub valoarea de 0 grade Celsius. Spre sfârșitul săptămânii, în schimb, temperatura maximă va reveni la valori normale pentru această perioadă, respectiv 23... 24 de grade Celsius.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top