norma de hrană bucătărie spital
Categorie: Actual
  • Una dintre măsurile incluse în pachetul “Sprijin pentru România” se referă la sumele alocate pentru hrana bolnavilor internați.
  • Norma de hrană valabilă în prezent este imposibil de respectat, având în vedere scumpirile la alimente, din ultima perioadă.
  • Sunt prevăzute sume mai mari și pentru persoanele din sistemul de protecție socială.

Pachetul de măsuri anunțat de liderii coaliției de guvernare se referă și la dublarea normei de hrană pentru pacienții din spitale și vârstnicii instituționalizați. Aceasta crește de la 11 lei pe zi la 22 de lei pe zi, pentru fiecare persoană. Vor fi peste trei milioane de beneficiari, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, iar efortul bugetar se ridică la aproximativ 270 de milioane de lei.

VEZI ȘI: VIDEO NEWS 17,3 miliarde de lei pentru măsuri de susținere a economiei și a populației, în perioada de criză. Cine sunt principalii beneficiari

Premierul a mai anunțat că vor fi majorate drepturile “acordate copiilor din sistemul de protecție specială, inclusiv ale celor cu dizabilități care se află în acest sistem, precum și mamelor din centrele maternale. Vor beneficia aproximativ 47.000 de copii. Valoarea totală a pachetului de sprijin este de aproximativ 86 de milioane de lei. Alocația zilnică de hrană crește de la 12 lei, cât este acum, la 16 lei pe zi, respectiv de la 16,6 la 22 de lei pe zi, funcție de vârsta copilului. Sumele lunare de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială pentru unele nevoi personale se majorează de la 28 de lei la 150 de lei. Cresc cu 58% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite, alocația lunară de plasament de la 630 de lei la 900 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități de la 945 de lei la 1.350 de lei lunar.”

VEZI ȘI: Rata anuală a inflaţiei: 10,2%. Este recordul ultimilor 18 ani

 

Back To Top