Categorie: Actual

Daniel Nicodim, viceprimarul municipiului Ploiești, a participat vineri, 29 aprilie 2022, la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI.

Potrivit unui comunicat al municipalității ploieștene, la ceremonia desfășurată la Monumentul Eroilor, din Cimitirul Bolovani, din Ploiești, au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, ai Ministerului Apărării Naționale și Ministerului de Interne, reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Prahova, Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Garnizoanei Ploiești.

Cu acest prilej, au fost rostite alocuțiuni, au fost înmânate Diplome de Onoare și au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor. Reprezentanții Protoieriei Prahova au oficiat, în deschidere, un scurt ceremonial religios.

ziua veteranilor nicodim daniel 2
ziua veteranilor nicodim daniel 3

 

120 de ani de la ordinul Regelui Carol I dedicat veteranilor din Războiul de Independență

Anul acesta se împlinesc 120 de ani de la instituirea, de către Regele Carol I, prin Decretul Regal, a calității de „veteran de război” pentru foștii luptători participanți la Războiul de Independență din anii 1877-1878 (29 aprilie 1902).

„ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, pe care o cinstim, în fiecare an, pe 29 aprilie, reprezintă o zi de o importanță deosebită pentru români fiind, totodată, o ocazie cu care se cuvine să ne manifestăm prețuirea, admirația și recunoștința față de eroii care au luptat și s-au jertfit pentru acest popor.  Devotamentul, curajul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă și pe care le-au pus în slujba României reprezintă o veritabilă lecție de patriotism transmisă generațiilor viitoare. Recunoștință eternă celor care și-au dedicat viața și care s-au jertfit pentru libertatea și independența acestui popor!”, se arată în comunicatul Primăriei Ploiești.

Back To Top