Categorie: Actual
  • Polițiștii au descoperit, vineri, o groapă în spatele unui service auto din Ploiești, unde era deversat uleiul uzat provenit de la mașini.
  • În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri sau substanțe periculoase.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat, vineri, controale la două societăți comerciale din municipiul Ploiești și comuna Bucov, pe linia respectării legislației regimului deșeurilor.

„În cazul societății comerciale din municipiul Ploiești, având ca obiect de activitate întreținere și reparații autovehicule, polițiștii au constatat faptul că reprezentanții acesteia au săpat o groapă, direct în sol, în spatele spațiului de lucru, unde deversau uleiul uzat, provenit de la autovehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri sau substanțe periculoase, faptă prevăzută de art.98 alin.2 lit.a conform OUG 195/2005, privind protecția mediului. La fața locului s-au prezentat și reprezentanți din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova care au preluat probe din sol, în vederea efectuării analizelor pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor. Activitățile au beneficiat de sprijinul reprezentanților Gărzii de Mediu- Comisariatul Județean Prahova”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Citește și: Razie a Poliției în Vălenii de Munte, Bălțești și Drajna

Cercetările, potrivit IPJ Prahova, sunt continuate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Foto cu caracter ilustrativ/ sursă foto - realitateadecalarasi.net

Back To Top