Categorie: Actual
  • În cadrul acțiunii Marathon desfășurată de polițitșii Serviciului Rutier Prahova în acest weekend 35 de șofer care s-au urcat beți la volan au rămas pietoni
  • În doar două zile, peste 1200 de participanți la trafic au fost testați cu etilotestul. 
  • Pentru neregulile constate în cadrul acțiunii rutiere polițitșii au aplicat amenzi în valoare de 45 675 de lei. 

Politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat activități în cadrul Planului de acțiune alcool și substanțe psihoactive-Etapa ,,MARATHON’’.

În decursul a două zile, 7 și 8 mai a.c., au fost reținute 35 permise de conducere ale conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 45.675 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatul etilotest peste 1200 de conducători auto.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier, fiind dispusă și măsura reținerii pentru 24 de ore, a unui conducător auto, în vârstă de 46 de ani din comuna Valea Călugărească.

De asemenea, polițiștii rutieri prahoveni au beneficiat și de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviației care a monitorizat zonele arterelor principale din județ.

Cu această ocazie, recomandăm participanților la trafic să circule preventiv, să respecte regulile de circulație și să adapteze permanent viteza la condițiile meteo în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate redusă, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool.

Back To Top