asistenta
Categorie: Actual
  • Înscrierea la o școală postliceală sanitară va fi permisă în continuare tuturor absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat.
  • Proiectul de lege inițiat de deputatul USR Adrian Wiener privind promovarea obligatorie a examenului de bacalaureat înainte de înscrierea la școlile postliceale sanitare a fost respins de Parlament.

„Nu există un motiv rațional pentru care această lege să fie respinsă. Ai impresia că te lovești de un zid care este impermeabil la orice argument. Cei care decid asupra lipsei reformelor din sănătate consideră că asistenții medicali fac doar injecții. Sentimentul evident este că a fost un vot pentru patronii școlilor postliceale de asistente. Am vorbit și cu Ordinul Asistenților Medicali, care susține această lege. M-aș fi așteptat ca și Ministerul Sănătății să spună ceva, dar nu a spus nimic. Profesia de asistent medical este una pentru care în alte țări ai nevoie de studii superioare, nu e tâmplărie. Calitatea actului medical depinde în mare măsură de asistentul medical. Personalul medical trebuie definit prin profesionalism, empatie, dar mai ales prin capacitate de asimilare continuă a informațiilor”, a declarat Adrian Wiener, inițiatorul proiectului de lege.

Proiectul de lege inițiat de Adrian Wiener și respins de Parlament prevedea că „au dreptul să se înscrie în învățământul postliceal, absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat. Prin excepție, au dreptul să se înscrie la școlile sanitare postliceale doar absolvenții de liceu care dețin diploma de bacalaureat".

Citește și Probleme cu asigurarea gărzilor la Cardiologie, în Spitalul Județean! Patru medici de specialitate și-au dat demisia

Back To Top