Categorie: Actual
  • Zeci de Poliției derulează o „acțiune fulger” joi după amiază pe străzile din Ploiești și în zonele aglomerate din județul Prahova
  • Scopul este impunere a unui climat de ordine și siguranță rutieră, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu acordă prioritate de trecere sau care săvârșesc alte încălcări ale legislației rutiere. 

 „Astăzi, între orele 14:00-16:00, polițiștii rutieri prahoveni, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova desfășoară o acțiune pe raza municipiului Ploiești dar și în zone intens circulate din județ.

Scopul actiunii este acela de impunere a unui climat de ordine și siguranță rutieră, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu acordă prioritate de trecere sau care săvârșesc alte încălcări ale legislației rutiere.” au transmis reprezentanții IPJ Prahova. 

În cadrul acțiunii,  polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau în zona de sud a municipiului au observat un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere unui pieton.

Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Bărcănești.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

Back To Top