Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

sebastian
Categorie: Actual
  • Născut cu numele de Iosif Hechter într-o familie evreiască din Brăila, Mihail Sebastian a făcut studii universitare de drept și filozofie la București.
  • A avut și o tentativă de a-și da doctoratul în drept la Paris, dar nu a fost să fie.
  • A lucrat ca secretar la o casă de avocatură din epocă, fiind și avocat pledant.

Descoperit de Nae Ionescu, președintele comisiei sale de bacalaureat, a fost invitat de acesta să colaboreze la revista Cuvântul, unde îl cunoaște pe Mircea Eliade, unul din viitorii săi prieteni. Prin legislația antisemită de la începutul anilor '40, i s-a interzis să mai funcționeze ca jurnalist și i se retrage și licența de avocat pledant. În plus, reprezentarea pieselor sale a fost interzisă din cauza faptului că era evreu.

Premiera piesei “Steaua fără nume”, organizată de trupa Piacentini – Anghelescu – Beligan a avut loc pe 1 martie 1944, sub bagheta regizorului Soare Z. Soare la Teatrul Alhambra, condus de Nicu Vlădoianu, dar numele autorului nu era cunoscut la acel moment. Avocatul Ştefan Enescu şi-a asumat riscul de a semna piesa. În distribuție s-au aflat, la prima reprezentație, Radu Beligan, Maria Mohor, Nora Piacentini, Marcel Angelescu, Nineta Gusti, Vasile Brezeanu și Mircea Şeptilici.

Actorii au plecat, după o lună și jumătate de reprezentații la Alhambra, într-un turneu, ajungând inclusiv pe front. Numele real al autorului a fost aflat de public, cu mare surprindere, de-abia după 23 august 1944. Laurii gloriei au fost însă de scurtă durată. Mihail Sebastian a murit la doar 37 de ani, pe 29 mai 1945, în timp ce se afla pe Bulevardul Maria. Scriitorul plecase de acasă, de pe Strada Antim, și, pe când traversa drumul în dreptul Bisericii Nicolae Vlădica, a fost lovit de un camion care circula cu viteză mare, a fost transportat imediat la Clinica Dr. Gătâi, care se afla în apropiere, dar a încetat din viață în scurt timp.

Sebastian a fost înmormântat la Cimitirul evreiesc Filantropia, fiind condus pe ultimul drum de sute de oameni, prieteni apropiați, colegi, jurnaliști, scriitori, dar și politicieni. Printre ei, Lucrețiu Pătrășcanu, Mihail Ralea, Camil Petrescu, N.D. Cocea, Geo Bogza, actorii Maria Mohor, Radu Beligan, Mircea Șeptilici și Marcel Anghelescu, slujba religioasă fiind oficiată de rabinul Alexandru Șafran, șeful cultului mozaic din România.

Back To Top