Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
vaccinÎn cursul zilei de ieri, un memoriu al Sindicatului TESA din cadrul unicului producător de vaccinuri şi seruri din ţară, Institutul Cantacuzino, a dezvăluit starea jalnică în care se află centrul medical de cercetare. Angajaţii au acuzat public directorul instituţiei că nu-şi asumă responsabilităţile pe care le impune funcţia lui.

Institutul Cantacuzino se află în pragul desfiinţării pentru că nu mai poate produce nimic. Potrivit unui memoriu al Sindicatului TESA din instituţie, titrează mediafax, toate liniile de producţie şi fiolaj pentru produse biologice administrabile la om sunt închise, nefiind autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului. Şi activitatea laboratoarelor care efectuează analize medicale este blocată, la fel zona de medii de cultură pentru bacteriologie. Sindicaliştii acuză conducerea unităţii că nu a achiziţionat materia primă pentru desfăşurarea activităţilor centrului, refuzând să contracteze clienţi, să participe la licitaţii şi să atragă comenzi. Institutul nu poate, în prezent, să asigure cele 300.000 de vaccinuri BCG, împotriva tuberculozei, comandate de Ministerul Sănătăţii pentru copiii mai mici de un an şi nici nu poate onora cererile de imunomodulatori de pe piaţa autohtonă, respectiv de Polidin şi Cantasin, însă, chiar şi în aceste condiţii, 400.000 de doze de Polidin au fost irosite pe motiv că le-au expirat autorizaţiile de punere a lor pe piaţă. O altă problemă majoră este lipsa unui depozit, ceea ce va duce la imposibilitatea de a vinde vaccinuri, neavând condiţii de stocare conform normelor internaţionale.

Angajaţii unităţii medicale mai reclamă, în memoriul lor, că nu sunt informaţi cu privire la situaţia dramatică a instituţiei în care lucrează, iar singurele soluţii pentru reducerea cheltuielilor Institutului au fost diminuările de salarii ale oamenilor. Mai mult, nici până la ora actuală nu sunt cunoscute problemele de producţie care au cauzat declararea vaccinului antigripal „ineficient".
Sindicaliştii mai atrag atenţia, precizează mediafax, că, dacă instituţia se desfiinţează, întreaga ţară va rămâne descoperită din punct de vedere al vaccinurilor, singura soluţie rămânând importul acestor produse. Iar în aceste condiţii, preţul substanţelor de fabricaţie străină va creşte substanţial, determinând eforturi financiare uriaşe pentru Ministerul Sănăţii, dar şi vulnerabilitatea ţării din punct de vedere al campaniilor de imunizare.
Situaţia Institului Cantacuzino s-a degradat permanent, începând din anul 2007, când s-au închis primele linii de producţie din centrul medical. Dacă înainte de 1989, institutul producea peste 400 de seruri şi vaccinuri, astăzi nu mai poate produce nimic.

Ca reacţie, ministrul sănătăţii Ritli Ladislau a susţinut că se va implica personal în rezolvarea acestor probleme."Vom analiza situaţia de la Institutul Cantacuzino. Institutul este în atenţia noastră de ceva timp, este într-o situaţie economică dificilă. Îi vom invita şi pe angajaţi. Vom analiza împreună", a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, pentru mediafax.
Institutului Cantacuzino este unul dintre cei şapte producători europeni de vaccin gripal. Importanţa acestui fapt s-a văzut în 2009, când a fost declarată starea de pandemie pentru gripa AH1N1 (porcină), România fiind una din ţările privilegiate care au avut vaccin pandemic, asigurând vaccin şi pentru alte ţări, mai precizează sursa citată.
Back To Top