dna dosar sediu
Categorie: Actual
  • Un fost șef al Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi dezvăluit informații ce nu erau destinate publicității.
  • Acesta ar fi avertizat o persoană că este ascultată și că va fi vizată de percheziții.
  • De asemenea, același inculpat este acuzat că a avertizat un om de afaceri cu privire la faptul că ar urma ca ancheta dintr-un dosar penal să fie extinsă și în ceea ce-l privește.

DNA a anunțat, vineri, trimiterea în judecată, „sub control judiciar a inculpatului ROTARU DORIN, la data faptelor comisar șef de poliție și șef al Biroului surse umane de informații și investigații din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

- folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte),

- compromiterea intereselor justiției,

- instigare la fals intelectual,

- favorizarea făptuitorului”.

În stare de libertate va fi judecat, în aceeași cauză, și un ofițer de poliție, acuzat de fals intelectual.

VEZI ȘI: Fostul șef al Poliției Prahova, Marian Iorga, a fost trimis în judecată de DNA

„În perioada aprilie - mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informații nedestinate publicității din două dosare penale (din care unul era al DNA, în care ofițerul de poliție a fost delegat să desfășoare diverse activități). Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.

În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeași calitate, l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri, pentru săvârșirea unei presupuse infracțiuni de dare de mită.

În același context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa, Dîmbu Bianca Elena, să nu menționeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului”, informează procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Back To Top