Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
  Numărul persoanelor seropozitive din rândul consumatorilor de droguri injectabile a crescut de zece ori anul trecut faţă de 2010. În Prahova, medicii susţin că statisticile nu sunt reale, existând sensibil mai mulţi seropozitivi decât arată înregistrările oficiale.risc-injectabil

Conform raportului realizat de reprezentanţii Institutului „Matei Balş”, la finalul anului 2011, numărul pacienţilor cu HIV proveniţi din rândul consumatorilor de droguri injectabile a ajuns la 113, faţă de numai 12 persoane seropozitive înregistrate la acest centrul medical cu un an înainte, titrează NewsIn. Şi asociaţiile pentru protecţia persoanelor seropozitive au confirmat aceste date. „În ultimii ani, s-a schimbat sursa de provenienţă a celor diagnosticaţi. Astfel, dacă, în urmă cu mai mulţi ani,  80-90% dintre seropozitivi provenerau din rândul persoanelor heterosexuale, acum aflăm că a crescut alarmant numărul de cazuri noi din rândul consumatorilor de droguri injectabile, dar a crescut semnificativ şi numărul celor proveniţi din rândul bărbaţilor homosexuali. Acest fenomen era de aşteptat şi situaţia a fost anticipată de specialiştii din România. La noi, fenomenul s-a făcut simţit de când au apărut drogurile etnobotanice injectabile, care necesită un număr mai mare de injectări şi, implicit, determină un risc mai mare de contactare a diverselor boli, faţă de drogurile clasice. Cei mai mulţi pacienţi de acest fel provin din marile oraşe ale ţării”, ne-a declarat Iulian Petre, directorul executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA (UNOPA).

În ceea ce priveşte situaţia din judeţul Prahova, aici nu se poate vorbi de acelaşi fenomen. „În cursul anului 2011, am avut aproximativ 200 de persoane seropozitive incluse în programul naţional de resort, însă cazuri noi am avut doar 11. De la începutul anului 2012 până în prezent, în registrele noastre au fost înscrişi şase pacienţi nou diagnosticaţi. Trebuie menţionat, însă că, în realitate, există foarte multe persoane care nu au fost diagnosticate”, ne-a precizat dr. Cătălin Vişean, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti.

„Prahova nu este o sursă de persoane seropozitive nou diagnosticate pentru institutele medicale din ţară. La noi nu au fost înregistrate astfel de cazuri. Pot să spun, însă, că la nivelul Asociaţiei «Noi şi Ceilalţi» pentru protecţia persoanelor cu HIV/SIDA, am fost contactaţi, în ultimele luni, de mai multe persoane adulte care au contactat virusul pe cale sexuală”, ne-a precizat Iolanda Gheorghiu, preşedintele organizaţiei de profil.

În prezent, în România, în evidenţa instituţiilor de profil există aproximativ 10.000 de persoane infectate cu HIV.

Back To Top