Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

  spitaleProgramul de guvernare al noului Executiv, condus de Victor Ponta, cuprinde mai multe măsuri care ar trebui realizate urgent pentru resuscitarea sistemul de Sănătate românesc. Dintre acestea, amintim plata după performanţă a personalului medical şi înfiinţarea sistemului de evaluare a tehnologiilor medicale şi medicinei bazate pe dovezi.

Programul de guvernare cuprinde, în primul rând, finalizarea, promovarea şi aprobarea noului proiect de lege a Sănătăţii, titrează Realitatea.net. Una dintre măsuri este schimbarea modalităţilor de salarizare a personalului care lucrează în domeniul Sănătăţii, remuneraţia angajaţilor urmând a fi realizată diferenţiat, în funcţie de performanţă.

Guvernul Ponta urmăreşte şi crearea cadrului legislativ şi administrativ pentru implementarea sistemului de management al calităţii serviciilor de sănătate, mai precizează sursa citată, urmând ca, în scurt timp, să fie stabilite şi măsurile necesare pentru creşterea accesului populaţiei vulnerabile la serviciile medicale. Din aceste proiecte, unul se referă la înfiinţarea centrelor multifuncţionale în zonele în care şi-au încetat activitatea spitalele desfiinţate. În Prahova, au fost demarate, de mai multe luni, formele pentru redeschiderea spitalelor desfiinţate de la Bălţeşti şi Urlaţi, zone în care populaţia nu are acces decât la serviciile medicale primare şi de maximă urgenţă. Însă, nici până în prezent nu Ministerul Sănătăţii nu s-a pronunţat cu privire la deschiderea concretă a celor două unităţi medicale, ca secţii exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Tot din măsurile de creştere a accesului la serviciile medicale fac parte şi proiectele de înfiinţare a centrelor de permaneţă, precum şi înfiinţarea de noi centre de primire urgenţe în zonele cu risc crescut.

O altă măsură urmărită de Guvernul Ponta este înfiinţarea sistemului de evaluare a tehnologiilor medicale şi medicinei bazate pe dovezi. Măsurile referitoare la Sănătate, cuprinse în programul de Guvernare contină prin asigurarea accesului la tratamentul cu medicamente esenţiale şi reducerea costurilor la medicamente prin implementarea unui sistem de achiziţii centralizate şi promovarea consumului de medicamente generice pentru populaţie (medicamente mai ieftine, dar la fel de eficiente), mai titrează realitatea.net.

Peste jumătate din măsurile menţionate în programul de guvernare al noului Executiv au mai fost prevăzute şi în timpul guvernării Boc.

Reamintim că noul ministrul a Sănătăţii este dr. Vasile Cepoi, desemnat secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în guvernul condus de Emil Boc, la începutul anului 2012, pe fondul scandalului legat de SMURD şi de Raed Arafat. Numirea a fost făcută prin modificarea organigramei ministerului, înfiinţându-se un al treilea post de secretar de stat, special pentru Cepoi.

Back To Top