Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

eclipsa de soare
Categorie: Actual
  • O eclipsă parțială de Soare va fi vizibilă și din România, marți, pe 25 octombrie.
  • În funcție de zonă, în punctul maxim discul Soarelui va fi acoperit între 33 și 44%.
  • Faza maximă va avea loc între 13.30 și 13.45.

Cel mai bine, eclipsa de Soare va putea fi văzută din nord-estul țării, unde discul va fi acoperit 44%.

În Prahova, gradul de acoperire va fi de 39%, iar punctul maxim va fi atins în jurul orei 13.36 – 13.37, cu diferență de câteva zeci de secunde între sudul și nordul județului.

“În ziua de 25 octombrie 2022 se va produce o eclipsă de Soare care va fi vizibilă ca parțială din România.

Fenomenul va avea loc când Soarele se va afla sus pe cer și poate fi observat numai cu filtre speciale: filtru de sudură foarte închis la culoare sau filtru Mylar. Nu încercați să vedeți eclipsa prin ochelari de Soare sau alte metode improvizate pentru că vă puteți pierde vederea.

Fenomenul va putea fi observat de pe tot teritoriul țării noastre, acoperirea Soarelui fiind între 33 și 44%. Zonele în care acoperirea va fi mai mare se află în nord-estul țării, cu acoperire de 44%, după cum se vede în harta de mai jos.

Eclipsa începe la momente diferite, dar care nu diferă cu mult. Cel mai devreme începe în nord-vestul țării, la ora 12:20, iar cel mai târziu în sud-est, la ora 12:28.

Luna va începe să acopere Soarele din dreapta-sus. Durata fenomenul depinde de procentul de acoperire al Soarelui. Unde acoperirea este mai mare și durata este mai lungă.

În nord-vest durează 2 ore și 18 minute, iar în nord-est, 2h 26m.

Maximul eclipsei se produce și el la ore diferite, dar diferențele sunt doar de câteva minute.

Pentru București maximul vine la ora 13:38, cu acoperire de 38%, iar în restul țării cu maxim 10 minute mai devreme sau mai târziu”, anunță Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

Faza maximă pentru eclipsa de Soare, în fiecare zonă din țară:

tabel eclipsa

 

Back To Top