Categorie: Actual

  pianistaÎn această seară, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” a fost gazda unui concert special de pian. Tânăra artistă Maria-Diana Petrache a interpretat partituri dificile, răsplătite cu numeroase aplauze de publicul prezent.

Ploieştenii au putut asculta, în această seară, la Muzeul Judeţean de Artă, recitalul de pian al artistei Maria-Diana Petrache. Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Muzică „George Enescu” din Capitală, tânăra interpretă a cucerit numeroase scene internaţionale şi naţionale de profil. „Programul din această seară a inclus piese diverse, de la preclasici, la romantici şi la moderni, astfel încât publicul să facă o incursiune prin întreaga istorie a muzicii”, ne-a declarat artista.

„Este o speranţă a pianisticii româneşti. A obţinut foarte multe premii printre care cel mai recent a fost «Drumul spre celebritate», concurs naţional foarte greu, pe care ea l-a surmontat cu mare succes. Programul de astăzi este excepţional alcătuit. Trece prin toate etapele istoriei muzicii începând cu Bach, continuând cu Chopin - un romantic -, apoi cu un impresionist Claude Debussy, a urmat Sonata de Mozart şi ne-a încântat, spre sfârşit, cu  «Fantasia quasi sonata» de Liszt. Este un program extrem de dificil pentru vârsta ei şi este o mândrie să avem printre noi o astfel de artistă dedicată în totalitate muzicii”, ne-a declarat lector univ. Sanda Hârlav Maistorivici de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Maria Diana Petrache a început să studieze pianul de la o vârstă fragedă. Face parte dintr-o familie de muzicieni de mare ţinută,  bunicii şi părinţii ei fiind recunoscuţi pentru talentul şi cariera muzicală desfăşurată pe scenele naţionale dar şi în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică.

Back To Top