Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

 scoala-profesionalaAbsolvenţii clasei a IX-a se pot înscrie, pentru anul şcolar viitor, într-o clasă profesională, în cadrul programului derulat de Ministerul Educaţiei, „Alege-ţi drumul”. În timpul studiilor, ei vor primi o bursă de 200 de lei pe lună.

Programul vizează pregătirea practică pentru intregrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe piaţa muncii. Este adresat tuturor elevilor de clasa a IX-a cuprinşi în învăţământul liceal care doresc să dobândească o calificare profesională ce le permite să obţină mai rapid un loc de muncă. Programul va oferi şi susţinere materială, prin burse de studiu în valoare de 200 de lei iar pe parcursul vacanţelor, după încheierea stagiului de practică beneficiarii vor putea să lucreze pe o perioadă nedeterminată. În cadrul aceluiaşi proiect, angajatorii îi vor putea susţine pe cei mai buni elevi prin burse suplimentare de practică. În aceste clase se pot înscrie şi elevii care au absolvit şcoli de arte şi meserii (SAM-uri), dar şi cei care au absolvit clasa a IX-a dar nu au terminat studiile de liceu.

În urma finalizării programului, ei primesc certificatul de absolvire a învăţământului obligatoriu, care le permite continuarea studiilor în învăţământul liceal (din clasa a XI-a).

Înscrierea în program cuprinde trei etape. Prima este în desfăşurare şi va dura până la 31 mai. Elevul poate opta pentru oricare din calificările profesionale pentru acre există ofertă şi la oricare din şcolile care oferă învăţământ profesional. Lista calificărilor o puteţi găsi AICI. În etapa a doua, 11- 25 iunie, elevii pot opta numai pentru calificările profesionale şi la şcolile în care au rămas locuri neocupate, iar în cea de-a treia etapă, care va avea loc în perioada 27-31 august, vor fi ocupate locurile neocupate din primele două etape.

După înscriere, elevii vor semna un contract de pregătire, atât cu şcoala, cât şi cu angajatorul selectat (Lista Angajatorilor şi unitatile de învăţământ prahovene înscrise în program  AICI ).

La nivel naţional, în program sunt 19.771 de locuri şi 473 unităţi de învăţământ implicate. Elevii au şansa să se califice în 72 de meserii oferite de 1551 de angajatori.

Back To Top