Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Raiffeisen Bank
Categorie: Actual
  • Instanța Supremă a pronunțat hotărârea definitivă în dosarul în care Raiffeisen Bank era acuzată de practici comerciale incorecte.
  • Potrivit ANPC, banca va fi obligată să restituite diferențe de dobânzi de aproximativ 19 milioane de euro, fiind descoperite peste 9.000 de credite afectate de strategia la care a recurs operatorului economic.

“Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv cauza prin care se constatau practici comerciale incorecte ale Raiffeisen Bank SA, menite a afecta interesele financiare ale consumatorilor, respectiv a confirmat Ordinul nr.837/20.10.2017, emis de către președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).Având în vedere pronunțarea sentinței definitive și motivarea acesteia, în Dosar 8763/2/2017, operatorul economic Raiffeisen Bank SA urmează să restituie sumele recalculate în raport cu cele încasate cu titlu de dobânzi, celor care au contractat credite în RON, EUR și CHF (franc elvețian), în perioada 2006-2009. Caracteristicile creditelor vizate sunt: o dobândă inițială care a fost menținută fixă timp de 1 an și care, începând cu al doilea an de creditare, a fost majorată de către bancă, având în vedere că, în contract, era stipulat că dobânda este/devine revizuibilă «în funcție de evoluția pieței financiare»; credite active la data emiterii ordinului; credite în raport cu care nu există o hotărâre judecătorească individuală prin care instanța s-a pronunțat deja cu privire la dobândă.

Citiți și: ANPC: Raiffeisen Bank, obligată de instanță să revizuiască dobânzile unor contracte de credit. Oamenii și-ar putea recupera astfel banii

Indiferent de situația actuală a raportului dintre creditor și debitor (credite închise, ajunse la maturitate, executate, restructurate, aflate în plată etc.), consumatorii persoane fizice și/sau moștenitorul/moștenitorii titularului/titularilor, acolo unde este cazul, au dreptul să primească sume de bani care vor fi calculate, de la caz la caz, în funcție de tipul de credit, suma și perioada de creditare”, au anunțat reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Clienții băncii trebuie să se adreseze Raiffeisen Bank pentru a primi aceste sume.

Potrivit ANPC,  “diferențele de dobânzi care urmează să fie restituite consumatorilor se ridică la un cuantum de aproximativ 19 milioane de euro, fără dobânzile aferente încasării acestor sume pentru perioada mai sus menționată, ceea ce va face subiectul unor discuții separate, la nivel individual, caz cu caz”.

În situația descrisă s-ar încadra 9.155 de credite deschise la Raiffensen Bank, mai arată reprezentanții Autorității.

Back To Top