Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

gripă aviară
Categorie: Actual
  • Inspectorii sanitar-veterinari din județele care se învecinează cu Brașov au fost alertați cu privire la apariția unor focare de gripă aviară în ferme de pe platforma Codlea.
  • Două cazuri au fost confirmate la unități ale firmei care comercializează produse sub marca Peneș Curcanul.
  • Sâmbătă a apărut și o nouă suspiciune, în total fiind afectate ferme în care se aflau peste 220.000 de curcani.

Pimul focar de gripă aviară a fost confirmat vineri, iar al doilea sâmbătă, când a apărut și o nouă suspiciune. Potrivit ANSVSA, sunt afectate ferme de Curcani ale BRAVCOD SRL – F1.

“Din data 26 ianuarie, imediat de la anunțarea suspiciunii, a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov, care a întreprins primele măsuri pentru izolarea focarului.

Totodată, s-a activat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judeţul Brașov şi județele limitrofe, precum și Unitatea Operaţională Centrală, condusă de președintele ANSVSA, dr. Alexandru Nicolae Bociu.

O echipă de specialiști din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de vicepreședintele Dănuț Păle, s-a deplasat la exploatația respectivă, pentru a participa la ancheta epidemiologică și a supraveghea aplicarea măsurilor procedurale, care au scopul de a împiedica răspândirea virusului.

În jurul focarului s-a delimitat o zonă de protecţie şi de supraveghere, astfel încât pe o rază de minim 10 km s-au luat măsuri de restricție severe de circulație a persoanelor, a animalelor și a mijloacelor de transport.

În zona de protecţie se află alte 9 exploataţii comerciale de păsări și în zona de supraveghere 15, care sunt monitorizate permanent prin inspecţii clinice şi recoltări de probe.

Serviciile sanitare veterinare împreună cu Inspectoratul Județean de Poliţie și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Brașov, au restricţionat drumurile de acces către ferme.

Citiți și: AMENZI DE PESTE UN MILION DE LEI, DATE DE INSPECTORII SANITARI VETERINARI. DEPOZITAREA NECORESPUNZĂTOARE ȘI LIPSA IGIENEI, PRINCIPALELE NEREGULI

De asemenea, au fost constituite echipe mixte formate din personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brașov, Prahova, Covasna, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Harghita, Mureș şi inspectori ai Poliţiei Române, în baza Protocolului de cooperare privind efectuarea unor acţiuni comune de control privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi creşterea încrederii cetăţeanului în instituţiile publice încheiat între ANSVSA şi IGPR.

Au fost intensificate controalele în vecinătatea Punctelor de Trecere a Frontierei de stat pe rutele comerciale prin care se realizează schimburile intracomunitare cu păsări vii, carne de pasăre şi ouă de consum şi de incubaţie, între România şi alte state membre în care evoluează gripa aviară”, au informat reprezentanții ANSVSA.

Foto ilustrație arhivă (actualmm.ro)

Back To Top