Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

  mame-minoreÎn timp ce, în ţările europene, vârsta la care femeile devin mame creşte, la noi se întâmplă un alt fenomen. Tot mai multe minore devin mame, unele dintre ele abandonându-şi copiii în maternităţi.

Potrivit unui studiu UNICEF, România este ţara europeană cu cei mai mulţi părinţi-copii. Numărul de mame minore creşte de la an la an. Potrivit datelor centralizate de la spitale, 17.460 de minore au născut, în ultimii ani, cele mai multe naşteri de acest fel fiind înregistrate în cursul anului 2011.

Nici în Prahova lucrurile nu stau mai bine. Conform datelor de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, în primele patru luni ale acestui an, peste 30 de tinere minore au devenit mame. „Din luna ianuarie până la finalul lunii aprilie 2012, avem două cazuri de fete cu vârsta de 14 ani care au născut în spitalul nostru, şase tinere de 15 ani care au adus pe lume copii, opt tinere de 16 ani care au devenit mămici şi 16 fete de 17 ani care au născut la noi”, ne-a declarat Luminiţa Leonte, asistent social în cadrul Maternităţii Ploieşti. „Dintre acestea, ne-am confruntat cu un singur caz de abandon, cel al unei fete de 15 ani care a năcut la urgenţe. După naştere a fugit efectiv din spital şi nu a mai fost de găsit pentru că a dat o adresă fictivă şi nu avea acte”, a mai adăugat asistentul social.

Ca de obicei, mamele minore provin din familii dezorganizate, nu neapărat sărace. În cele mai multe cazuri, părinţii tinerelor vin şi îşi asumă răspunderea pentru creşterea copiilor, dar există şi situaţii în care chiar concubinul, adult, recunoaşte nou-născutul şi ia asupra sa îndatorirea de a-l creşte. „De cele mai multe ori, tinerele susţin că s-au îndrăgostit şi acesta este şi motivul pentru care au preferat să nască. Totuşi, trebuie să avem în vedere că legislaţia în vigoare nu permite sexul cu o minoră de până la 15 ani, aşa că noi suntem nevoiţi să sesizăm Poliţia de fiecare dată când apare un astfel de caz. Poliţia face, în continuare cercetări, însă, atunci când sunt anchetaţi, partenerii îşi asumă nou-născuţii, pentru a nu suporta pedepsele legale”, ne-a mai explicat Luminiţa Leonte.

Back To Top