Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

 bac_2012Potrivit unui ordin al ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop, cadrele didactice din comisiile de examinare de la bacalaureatul din acest an vor primi cu 15% mai mulţi bani decât sumele stabilite de metodologie. Deşi reprezentanţii sindicatelor susţin că mărirea este binevenită, cadrele didactice afirmă că sumele sunt ridicol de mici.

Conform ordinului semnat de către ministrul anterior al Educaţiei, Cătălin Baba, , pentru fiecare lucrare de la Bacalaureat corectată, un profesor ar fi trebuit să primească 4 lei. Preşedintele unei comisii din centrele de examen ar fi primit între 400 de lei (comisie cu până la 450 de candidaţi) şi 425 de lei (comisie de peste 450 de candidaţi). Vicepreşedinţii, secretarii şi membrii comisiilor din centrele de examen urmau să fie plătiţi cu câte 275 de lei pe zi, iar suma care îi revenea unui asistent al comisiei de examinare era de 25 de lei pe zi.

Datorită majorării cu 15% a retribuţiilor destinate cadrelor didactice la bacalaureat, pentru o lucrare corectată profesorii vor primi 60 de bani în plus, iar personalul didactic din comisiile de bacalaureat pentru evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale va fi plătit cu câte doi lei pentru fiecare candidat examinat. Pentru examinarea competenţelor într-o limbă modernă, profesorii vor primi 3,45 lei, datorită aceleiaşi majorări.

Deşi reprezentanţii sindicatelor din Învăţământ susţin că sumele sunt prea mici, ei acceptă măririle, mulţumiţi că plata profesorilor a crescut, chiar dacă  foarte puţin. În schimb, profesorii continuă să se plângă, afirmând că o creştere cu 60 de bani pentru fiecare lucrare corectată s-ar cunoaşte la abia după examinarea a cel puţin 100 de teze.

Back To Top