Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

vaccinul HPV compensat vaccinuri femei
Categorie: Actual

 

• Vaccinul împotriva HPV ar urma să fie compensat în premieră, în România, pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani.
• În prezent, țara noastră are, în prezent, doar un program gratuit de vaccinare pentru fete și adolescente cu vârsta între 11 și 18 ani.

 

Vaccinul împotriva HPV ar urma să fie compensat în premieră în România pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani, în condițiile în care țara noastră are, în prezent, doar un program gratuit de vaccinare pentru fete și adolescente cu vârsta între 11 și 18 ani.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care spune că resursele financiare pentru compensarea vaccinurilor într-un viitor apropiat sunt de la Ministerul Sănătății și vor fi transferate Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, „astfel încât să putem include vaccinurile pe o listă care să permită vaccinarea adulților sau a pacienților cu boli cronice”.

În fiecare an, în jur de 3.300 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala, România fiind țara din UE cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin.

În acest moment, tinerele și femeile cu vârsta de peste 18 ani din România și părinții de băieți au o singură opțiune: să cumpere vaccinul. O doză costă în jur de 600 de lei, iar pentru imunizare sunt necesare 3 doze.

Alte țări compensează deja, de ani buni, vaccinul împotriva HPV atât pentru femei, cât și pentru bărbați până la vârsta de 45 de ani.

 CITEȘTE ȘI: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: PRIMĂRIA PLOIEȘTI A REFUZAT DISTRIBUIREA DE TICHETE DE MASĂ PENTRU VACCINAȚI, DEȘI ACESTEA SE AFLAU ÎN STOCUL DSP

„Ministerul Sănătății este un promotor activ al vaccinării și alocă resurse foarte mari în această direcție. Cu resursele acestui Minister am vaccinat peste 100,000 de fete în cadrul programului de vaccinare anti-HPV. Acum este momentul pentru o nouă abordare. După ani de discuții, am hotărât că putem să compensăm vaccinurile și să creștem foarte mult accesul la vaccinare, nu doar pentru fetele deja eligibile, ci și pentru femeile cu vârstă cuprinsă între 18 și 45 de ani, și chiar și pentru băieți. Resursele financiare utilizate pentru compensarea vaccinurilor într-un viitor apropiat sunt de la Ministerul Sănătății și vor fi transferate Casei Naționale pentru Asigurări de Sănătate, astfel încât să putem include vaccinurile pe o listă care să permită vaccinarea adulților sau a pacienților cu boli cronice”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei mesei rotunde cu tema “Combaterea cancerului de col uterin – Accelerarea progresului și eliminarea acestuia ca problemă de sănătate publică”, organizată de Fundația Renașterea și găzduită de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.
Virusul HPV (Human Papiloma Virus) este cea mai cunoscută infecție virală cu transmitere exclusiv sexuală din lume. Aproape fiecare persoană activă din punct de vedere sexual intră, pe parcursul vieții, în contact cu cel puțin una dintre tulpinile virusului HPV.

Singura modalitate considerată eficientă de prevenție a cancerului de col uterin şi a bolilor asociate infecţiei cu HPV este vaccinul anti-HPV. Vaccinul acoperă 90% dintre tulpinile virusului HPV aflate în circulație.

În multe cazuri, virusul este eliminat de sistemul imunitar al organismului, dar, atunci când acest lucru nu se întâmplă, infecțiile cu HPV pot declanșa câteva tipuri de cancer: cancer de col uterin (cel mai frecvent), cancerul laringian, cancerul faringian, penian, vulvar, anal și tegumentar.

Cancerul de col uterin poate fi depistat prin testul Babeş-Papanicolau, o investigație medicală simplă, care este gratuită în România, iar medicii recomandă ca toate femeile cu vârsta între 18 şi 64 de ani să facă anual testul. Depistat într-o fază incipientă, cancerul de col uterin poate fi tratat. Numărul mare de cazuri și de decese din țara noastră arată însă că puține românce fac această analiză periodic.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: VACCINAREA ANTIGRIPALĂ, ȘI ÎN FARMACII. LISTA UNITĂȚILOR AUTORIZATE PÂNĂ ÎN PREZENT

Back To Top