Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

retete Implementarea reţetei electronice a început cu stângul. Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor, care ar fi trebuit introdus experimental, de la 1 iunie, va fi implementat de la 1 iulie, din cauza unor disfuncţionalităţi. Medicii şi farmaciştii speră ca noul sistem să nu se aplice prea curând.

Implementarea experimentală a noului sistem electronic de prescriere medicală a fost amânată din cauza unor disfuncţionalităţi în sistem, a declarat, recent, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi. Din acest motiv, reţeta electronică va putea fi utilizată experimental de la 1 iulie, urmând a fi aplicată obligatoriu din luna august. Timp de o lună de zile sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârşitul anului, noul sistem va fi utilizat în paralel cu cel actual, precizează mediafax.

„La ultima întâlnire pe care a avut-o ministrul Sănătăţii cu reprezentanţii medicilor, la şdinţa Biroului Naţional (n.r. - al Colegiului Medicilor din România), a spus că în cazul în care sistemul nu funcţionează, implementarea lui va fi amânată. În această perioadă, vor avea loc mai multe întâlniri consultative cu propuneri din teritoriu, astfel încât să se cunoască toate aspectele pe care le presupune o astfel de implementare. Noi sperăm ca prescripţia electronică să fie introdusă mai târziu, odată cu folosirea cardului de sănătate, pentru că nu avem condiţiile necesare”, ne-a declarat dr. Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Medicii au expus şi motivele pentru care sistemul de prescriere electronică nu poate fi implementat acum. „Sistemul electronic propriu-zis nu este pus la punct. Programul include soluţii tehnice foarte deficitare şi incomplete, iar când va fi accesat de sute de oameni, pur şi simplu nu va funcţiona. Pe de altă parte, ce se va întâmpla în zonele izolate, acolo unde conexiunea şi accesul la internet este greoi? Dacă săptămâna trecută nici Sistemul Informatic Unic Integrat (n.r. - SIUI), în care se lucrează acum, nu a funcţionat două zile, ce se va întâmpla cu miile de oameni care au nevoie de medicamente dacă pică sistemul electronic de prescriere?”, a adăugat dr. Schnelbach.

Ieri, într-o videoconferinţă, Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a cerut ca, până la finalul acestei săptămâni, fiecare judeţ să prezinte Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, o situaţie privind farmaciile care nu au acces la internet. Mai mult, CAS-urile judeţene şi Direcţiile de Sănătate Publică vor organiza, în următoarele două săptămâni, şedinţe de pregătire şi informare pentru medicii prescriptori şi famaciştii.

Potrivit reprezentanţilor SIVECO, pentru mediafax, sistemul CNAS pentru reţeta electronică a fost testat pentru 10.000 de conectări pe secundă, ceea ce înseamnă, teoretic, 1,5 milioane de reţete pe zi, în condiţiile în care, potrivit datelor din SIUI, în România se eliberează, lunar, 3-3,5 milioane de reţete. Nici acest aspect nu a fost de natură să liniştească medicii. „După câte ştim, producătorul este cel care a câştigat licitaţiile pentru toate sistemele electronice care privesc bazele de date ale populaţiei. Nu înţelegem de ce nu le integrează, având în vedere că este nevoie de actualizarea cât mai rapidă şi completă a bazelor de date, mai ales atunci când este nevoie de lămurirea situaţiei de asigurat a persoanei”, ne-a mai precizat dr. Schnelbach.

Back To Top