Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

romania schengen
Categorie: Actual
  • Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, califică drept o „idee prematură” decizia ca România să dea în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție din cauza blocării aderării la Schengen, anunțată zilele trecute de premierul Marcel Ciolacu.
  • Predoiu susține că soluția ar fi „calea diplomatică” și că România „are atuuri şi şanse reale să facă progrese”.

Cătălin Predoiu a vorbit duminică, la Prima News, despre șansele României de a intra în Schengen anul acesta. „Am avut discuţii cu omologul austriac, care evident că exprimă şi poziţiile cancelarului şi sunt sigur că am primit semnale înapoi că am amenajat un cadru de discuţii reluând în zona cooperare aceste negocieri. Există o evoluţie pozitivă în sensul că deja Austria nu mai pune România ca principala cauză pentru poziţia ei, date fiind cifrele de migraţie mai scăzute. Deci calea diplomatică a dat şi un rezultat aici. Există o problemă pe care Austria o are cu cadrul european privind migraţia şi azilul, acordul Dublin, care se respectă şi nu prea în Europa şi trebuie reînnoit. Şi se lucrează în acest sens. Există un contact permanent cu Comisia Europeană şi la nivel de minister, dar şi la nivel superior ministerului: Ministerul de Externe, preşedintele ţării, prim-ministru”, a susținut Cătălin Predoiu, citat de News.ro.

Citiți și: VICEPREMIERUL CĂTĂLIN PREDOIU: "HELIPOL ÎNSEAMNĂ MAI MULTĂ SIGURANŢĂ ÎN TRAFIC PENTRU CETĂȚENI. 85% DIN PROGRAMUL DE APROXIMATIV 460 MILIOANE DE LEI ESTE FINANŢARE EUROPEANĂ"

Despre anunțul premierului că România va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție, ministrul de Interne a spus că este o decizie prematură și că, de fapt, soluția ar fi calea diplomatică: "Domnul prim-ministru, cu care am discutat după ce a făcut această declaraţie, ar fi enunţat o posibilitate tehnică. Asta nu înseamnă că România se duce mâine şi bate la uşa CJEU.
Este o idee care deocamdată este, după părerea mea, prematură, dar ea a fost enunţată ca posibilitate. Deci, calea diplomatică primează, în sensul că şi premierul este pe această linie. Dar. în mod firesc, dânsul a etalat toate atuurile pe care le-am putea…. (…) Nu judec eu ce a făcut şi nu a făcut premierul. E premier, are mai multe date, ştie bine ce face, este decizia dânsului. Dar nu exclude continuarea acestor demersuri diplomatice”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat săptămâna trecută, într-un interviu pentru Der Standard, că România va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție, pentru despăgubiri, dacă Viena își va menține veto-ul privind aderarea României la spaţiul Schengen, poziție din cauza căreia țara noastră ar fi pierdut două procente din PIB.

Citiți și: URSULA VON DER LEYEN, APEL PENTRU INCLUDEREA ROMÂNIEI ȘI BULGARIEI, FĂRĂ ÎNTÂRZIERE, ÎN SPAȚIUL SCHENGEN

„Veto-ul austriac în privinţa Schengen nu este îndreptat împotriva României, ci împotriva unui sistem care nu mai funcţionează.
Respectăm poziţia şi înţelegem interesele partenerilor noştri români. În acelaşi timp, nu putem însă să închidem ochii şi să extindem un sistem deja defect”, a declarat vineri ministrul austriac al Afacerilor Europene, Karoline Edtstadler (Partidul Popular, ÖVP), răspunzând unei solicitări a agenției austriece de presă APA, a scris Agerpres.

Foto: euractiv.com

 

Back To Top