Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

film
Categorie: Actual
  • Parohia Sfinții Apostoli, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, organizează miercuri, pe 8 noiembrie, la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, proiecția filmului “Unde ești, Adame?”, un documentar despre viața starețului mănăstirii Dohiariu, a X-a în ordinea ierarhică a celor douăzeci de mănăstiri athonite.
  • Intrarea este liberă, iar proiecția va avea loc în prezența producătorului, Arhid. Oleksandr Plyska.

Intriga filmului „Unde ești, Adame?” se desfășoară într-o veche vatră monahală – Dohiariu, așezată pe coasta de vest a muntelui Athos, o peninsulă din Marea Egee declarată Republică Monahală Autonomă și aflată în folosința exclusivă a monahismului ortodox răsăritean. Fenomenele naturii se împletesc armonios în succesiunea continuă a muncii și a rugăciunii, aliniindu-se într-o relație ritmică a omului cu natura, insinuând astfel Raiul, după care tânjim cu toții din adâncul sufletului. Însă perla acestui splendid peisaj bizantin o constituie înșiși monahii, a căror căldură și autenticitate au fost înregistrate prin întredeschiderea cortinei, care tăinuiește viața monahală de zi cu zi, unde fiecare își are bucuriile, speranțele și slăbiciunile proprii. Invitând producătorii filmului în mediul său, monahii speră să trezească în fiecare spectator amintirea propriei învieri.

Protagonistul documentarului este starețul mănăstirii - egumenul Grigorie, a cărui experiență duhovnicească acumulată l-a încununat cu o cunoaștere profundă a sufletului omenesc și a râvnei acestuia către întoarcerea la starea specifică naturii omenești a lui Adam, dinainte de căderea în păcat.

Dohiariu este o mănăstire ortodoxă greacă situată pe Sfântul Munte Athos, a X-a în ordinea ierarhică a celor douăzeci de mănăstiri athonite. Lăcașul, înființat în secolul al X-lea de către Cuviosul Eftimie Athonitul, este așezat în partea sud-vestică a peninsulei, între vii și livezi, având una dintre cele mai elegante arhitecturi din Sfântul Munte. În mănăstirea ce poartă hramul Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil locuiesc aproximativ 50 de călugări, iar cel mai de preț odor al acestui lăcaș este este icoana Maicii Domnului „Grabnic-Ascultătoare” (cunoscută ca „Gorgoepikoos”).

Acesta a fost locul în care realizatorii au mers, vreme de patru ani, pentru a se documenta și a filma documentarul care, așa cum spunea producătorul peliculei, la momentul lansării, “este despre oamenii care nu se ascund de Dumnezeu și își dedică toată viața pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și pentru a sta de vorbă cu El. Acești oameni nu pot trăi altfel – este dragostea care le arde în inimi pentru Dumnezeu.”

Proiecția de la Ploiești va avea loc pe 8 noiembrie, de la ora 18.30, la sediul Filarmonicii “Paul Constantinescu”, din str. Anton Pann. Intrarea este liberă, dar oricine va dori va avea posibilitatea să facă donații.

Citește și TÂRGUL MEȘTEȘUGURILOR TRADIȚIONALE ARE LOC ÎN WEEKEND, LA PLOIEȘTI

Back To Top