Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

epidemie rujeolă
Categorie: Actual
  • Ministerul Sănătății a anunțat că a fost declarată epidemie de rujeolă, întrucât România are aproape 2.000 de cazuri confirmate la nivel național, de la începutul anului, iar în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri.

"Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă", au transmis reprezentanții MS.

epidemie rujeola distributie 6 decembrieAproape 2.000 de cazuri au fost înregistrate la nivel național, în 29 de județe, vârful fiind atins, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, acum patru săptămâni, cu aproximativ 170 de cazuri raportate într-un timp foarte scurt. De altfel, în ultimele două luni, s-a înregistrat oricum o creștere a numărului de îmbolnăviri.

Potrivit INSP, însă, sunt câteva județe în care s-au înregistrat sute de cazuri, de la începutul anului. Este vorba despre Mureș (628 de la 1 ianuarie, niciunul raportat în ultima săptămână din noiembrie), Brașov (339 de la 1 ianuarie, 69 raportate în ultima săptămână din noiembrie), București (213 de la 1 ianuarie, 59 raportate în ultima săptămână din noiembrie), Cluj (194 de la 1 ianuarie, 6 raportate în ultima săptămână din noiembrie), Giurgiu (147 de la 1 ianuarie, 16 raportate în ultima săptămână din noiembrie).

Prahova a raportat, de la începutul anului, doar 7 cazuri de rujeolă, însă 3 dintre acestea au fost înregistrate în perioada 24-30 noiembrie.

Din cele 1.855 de cazuri de rujeolă confirmate în acest an, 192 au fost raportate în ultima săptămână din noiembrie. Cele mai multe din total sunt înregistrate la copii, fiind peste 1.000 de pacienți cu vârste sub 10 ani:

epidemie rujeola grupe varsta 6 decembrie

"Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare. 

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani.

Citiți și: DIN ACEASTĂ LUNĂ, VOR FI DECONTATE ȘI VACCINURI PENTRU ADULȚI

Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare", a anunțat Ministerul Sănătății. 

Back To Top