Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Când va funcționa perfect sistemul informatic al CNAS
Categorie: Actual

 

• Finanţarea pentru digitalizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi optimizarea Platformei Informatice pentru Asigurările de Sănătate (PIAS) a fost majorată de la 70 de milioane de euro la 100 de milioane de euro fără TVA, informează Ministerul Sănătăţii.
• Potrivit sursei citate, trimestrul al treilea din 2025 este data limită până la care sistemul asigurărilor de sănătate va fi transformat digital.

Peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectaţi la noua platformă PIAS. „Este foarte important de subliniat că sistemul actual nu va fi afectat. Modificările la PIAS vor asigura un mediu prietenos şi accesibil pentru utilizatori, inclusiv pentru cei cu dizabilităţi, şi vor îmbunătăţi interconectarea şi interoperabilitatea sistemului”, se arată în comunicatul MS transmis Agerpres.

CITEȘTE ȘI: TERAPIE DECONTATĂ PRIN CNAS, PENTRU COPIII ȘI ADULȚII CU TULBURĂRI DIN SPECTRUL AUTIST. PESTE 15.000 DE PACIENȚI VOR BENEFICIA DE ACEST PROGRAM

Alte obiective cuprinse în programul de finanţare sunt:
- funcţionalităţi noi (ex. digitalizarea unor documente conexe actului medical),
- optimizare fluxuri de date,
- monitorizarea electronică a obiectivelor generale, obiectivelor specifice, activităţilor şi indicatorilor de performanţă asumaţi la nivelul CNAS/CAS/furnizor de servicii medicale,
- interoperabilitatea sistemelor informatice la nivelul administraţiei publice interinstituţional,
- utilizarea datelor organizaţionale încrucişate şi a resurselor existente la nivel naţional (în linie cu celelalte investiţii planificate la acest nivel)

„Peste 400 de milioane de euro sunt investite în digitalizarea sistemului de sănătate din România, prin PNRR şi fonduri europene. Finanţarea aprobată astăzi ridică investiţiile directe în digitalizarea sănătăţii prin Componenta 7 din PNRR la 200 de milioane de euro, după ce la finalul lunii ianuarie Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea pentru digitalizarea instituţiilor în domeniul sanitar aflate în subordinea MS, dar şi digitalizarea proprie a aparatului ministerial”, se mai arată în comunicat.

Mai multe pe agerpres.ro

CITEȘTE ȘI: PREŞEDINTELE CNAS: ÎN ROMÂNIA SUNT PESTE 200.000 DE PACIENŢI ONCOLOGICI, CEEA CE ESTE „DRAMATIC PENTRU STAREA DE SĂNĂTATE A UNEI POPULAŢII”

Back To Top