Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

detectoare incendiu campanie nationala
Categorie: Actual
  • Campania „Detector pentru viață”, lansată sâmbătă, va fi derultă în cadrul Săptămânii protecției Civile și va consta în montarea, în casele românilor, a 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon.
  • Autoritățile au ales 19 județe în care vor fi trimise aceste dispozitive.
  • Campania urmărește încurajarea românilor să-și doteze locuințele cu astfel de echipamente care pot preveni incendii de proporții și producerea exploziilor.

“Rostul campaniei este să instalăm 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon, cu sprijinul E.ON şi Delgaz Grid, care ne-au asigurat aceste detectoare. Detectoarele au o garanţie de zece ani. Nu avem cum să acoperim nevoile. Noi am stabilit nişte criterii şi sunt următoarele judeţe: Alba, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea, pe baza unor date statistice pe care le-am obţinut de la IGSU. În fiecare judeţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu autorităţile publice locale vor alege între 10 şi 15 localităţi. În cele 10 – 15 localităţi urmează ulterior să se discute cu cetăţenii şi cetăţenii doritori, nu este obligatoriu, să se instaleze la ei astfel de detectoare, pot obţine un detector de fum şi eventual de monoxid de carbon, aici depinde de evaluarea nevoilor”, a explicat sâmbătă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Detectoare pentru familiile cu bătrâni, persoane cu dizabilități sau cu mulți copii

Potrivit acestuia, cele 10.000 de detectoare vor fi montate în primul rând în casele vechi în care locuiesc bătrâni, persoane cu dizabilități sau mulți copii. „Ţinta noastră sunt casele mai vechi, nu putem în casele de o singură cameră, de exemplu, că o să sune tot timpul chiar şi în mod fals, dar casele mai vechi, casele în care sunt bătrâni, în care sunt persoane cu dizabilităţi, în care sunt mulţi copii, asta este ţinta noastră”, a precizat șeful DSU.

„Particip, astăzi, la această campanie pentru viață. Particip cu toată convingerea că face parte din datoria noastră, a Ministerului Afacerilor Interne, a Departamentului pentru Situații de Urgență, a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a inspectoratelor județene pentru situații de urgență, de a imagina și de a pune în practică politici și măsuri, operațiuni care să crească nivelul de siguranță al cetățenilor, protecția lor și, nu în ultimul rând, salvarea vieților.

Particip cu convingerea că această campanie va salva vieți. De regulă, când vorbim de intervenții în situații de urgență, dăm drept exemple incendii sau dezastre naturale. Astăzi, ne concentrăm pe incendii (…) și ne imaginăm pompierii care intervin cu utilajele lor, cu instalațiile lor, cu mijloacele lor, dar și cu eroism şi, nu de puține ori, cu sacrificiu, pentru protejarea cetățenilor, pentru salvarea vieților. Și este firesc să ne imaginăm astfel de contexte, pentru că așa se întâmplă în realitate”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Acesta a punctat că, anul trecut, în 6.600 de incendii au fost afectate 1.125 de persoane. 268 de adulți și cinci copii și-au pierdut în astfel de evenimente, doar în 2023.

Citiți și: ÎNCĂ UN INCENDIU UCIGAȘ, ÎN PRAHOVA. VICTIMA ESTE UN BĂTRÂN RĂMAS BLOCAT ÎN LOCUINȚA ÎN FLĂCĂRI

Sunt absolut convins ca aceste cifre vor scădea dacă noi continuăm pe această cale, pe care o începem astăzi, a prevenției. Şi nu este doar o simplă campanie, nu este doar un eveniment, este vorba de o schimbare, dacă vreți, de abordare în gândirea și acțiunea noastră, în sensul că vom pune, treptat, aceeași atenție, aceeași concentrare și pe prevenție, ca și pe intervenție”, a mai spus Predoiu.

„Obiectivul nostru din spatele acestei campanii este puterea exemplului şi încurajarea oamenilor să îşi achiziţioneze astfel de detectoare care nu sunt scumpe deloc, este câteva euro un detector, depinde calitate, de caracteristici, dar să achiziţioneze aceste detectoare şi să şi le monteze în casele lor”, a declarat și dr. Raed Arafat.

Back To Top