Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

PLOIEȘTI 28 februarie 2024. Ploieșteanul Fernando Scoruș, tatăl consilierului de cabinet al primarului Andrei Volosevici, a agresat verbal doi jurnaliști, amenințând și înjurând pe holurile de la etajul 1 din instituție, imediat după încheierea ședinței Consiliului Local Ploiești. Protagonistul agresiv îmbrăcat în trening, cu limbaj de maidan și comportament semi-interlop, are și un fiu care este angajat de către edilul Volosevici în cadrul Compartimentului Cabinet Primar – fiind ulterior detașat la CSM Ploiești unde, potrivit nenumăratelor surse politice și administrative, controlează activitatea clubului împreună cu alți apropiați care gravitează în jurul primarului municipiului Ploiești.

„Vreți să vă aștept afară să vă rup gâtul?”

De-a lungul anilor, Fernando Scoruș a adresat de nenumărate ori injurii și amenințări publice cu agresiunea fizică în cadrul ședințelor forului legislativ local. În mandatul trecut, Scoruș l-a amenințat pe fostul primar Adrian Dobre cu agresiunea fizică, iar consilierii municipali din mandatul trecut și din cel actual au fost de nenumărate ori ținta injuriilor și amenințărilor individului. 

sedinta cl ploiesti 28 februarie 2024

Răspunsul golănesc

În actualul mandat al primarului Volosevici, Fernando Scoruș și-a depășit condiția de simplu spectator exotic la ședințele CL Ploiești, trecând la amenințări directe împotriva consilierilor municipali, funcționarilor și jurnaliștilor. Comportamentul pare a fi încurajat tacit de către primarul Volosevici care, fiind ulterior informat în legătură cu incidentul de pe holurile Primăriei Ploiești, a dat un răspuns demn de consemnat: „Și jurnaliștii mai denaturează realitatea”.

Toți oamenii primarului

Nenumărați consilieri municipali care au făcut parte, de-a lungul timpului, din structura Comitetului de Coordonare a Activității CSM Ploiești, club cu un buget de aproximativ 4 milioane de euro anual - au fost ținta intimidărilor acestui individ. Surse APH confirmă relația apropiată dintre Scoruș și fostul fotbalist Valeriu Răchită, alt consilier al primarului Volosevici, omniprezent și acesta în toate birourile primăriei, de la Urbanism până la instituțiile aflate în subordine.

Funcționarii Primăriei Ploiești vorbesc în șoaptă despre relaționările primarului cu membrii propriului cabinet, atmosfera din instituție și din cadrul entităților administrative subordonate CL Ploiești fiind una marcată de teamă permanentă. De altfel, activitatea CSM Ploiești se desfășoară sub auspiciile tensiunii generate de o serie de personaje aterizate via primărie, oameni care nu au nici o legătură cu activitatea profesională a CSM sau cu interesul micilor sportivi din club.

Filmul ședinței Consiliului Local Ploiești din data de 28 februarie 2024. Înjurături, amenințări și îmbrânceli. „Ai scris de mine, băi observatorule”. Reacția șocantă a primarului Volosevici

La finalul ședinței ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești de marți, Fernando Scoruș, tatăl consilierului personal al primarului Volosevici, a intrat în conflict cu unul dintre jurnaliști. 

„Am văzut că cetățeanul prezent la ședință l-a jignit pe colegul Hary Ștefan și s-a îndreptat amenințător spre acesta. Împreună cu un polițist local și cu consilierul Valentin Marcu am reușit să îi ținem pe cei doi la distanță, în timp ce înjurăturile și amenințările domnului Scoruș la adresa jurnalistului continuau. Domnul Scoruș a fost scos din sală și părea că lucrurile s-au calmat. Am ieșit pe hol, acolo unde am fost abordat cu „băi, observatorule”. I-am spus, pe cel mai politicos ton, că nu lucrez la Observatorul Prahovean, că nu cunoaștem și nu îi permit să-mi vorbească cu „băi”. „Ai scris despre mine”. „Nu am scris niciodată despre dumneavoastră, nu vă cunosc, nu ne tutuim”. A început să mă înjure și a venit amenințător spre mine. Între noi s-a interpus un polițist local, care l-a împins pe domnul Scoruș în lift în timp ce eram ținta unui potop de înjurături și amenințări. Totul s-a petrecut în prezența unui grup de consilieri locali și angajați ai Primăriei Ploiești”, povestește Victor Preda, redactor-șef Actualitatea Prahoveană

„Ulterior i-am spus primarului Andrei Volosevici ceea ce s-a întâmplat. Acesta nu a părut surprins sau revoltat, mai degrabă a încercat să spună că responsabilitatea asigurării ordinii aparține președintelui de ședință și că și jurnaliștii denaturează realitatea”, a adăugat Victor Preda.

Scandaluri repetate, tupeu și mafiotism

Fernando Scoruș a mai asistat, în ultimul an, la ședințele Consiliului Local Ploiești, remarcându-se, de fiecare dată, prin vociferări și amenințări la adresa unor consilieri locali. De altfel, Fernando Scoruș a fost evacuat, în octombrie 2023, din sala de ședințe de polițiștii locali. Patrik Antonio Scoruș, fiul lui Fernando Scoruș, este consilier personal al primarului Andrei Volosevici și ocupă funcţia de metodist la CSM Ploiești. În iulie 2023 numele său putea fi regăsit pe lista de priorități a Primăriei pentru acordarea de locuințe.

Punct de vedere Actualitatea Prahoveană

Certurile, amenințările și agresiunile verbale au devenit o obișnuință în ultimii ani atât în cadrul CSM Ploiești, cât și în Primăria Ploiești. Scenele ședințelor de consiliu local au devenit un câmp de bătălie care depășește lupta politică decentă, iar holurile instituției sunt martore zilnice ale amenințărilor semi-interlope și presiuni inadmisibile de toate felurile aplicate angajaților. Normalitatea, buna-cuviință și munca în folosul comunității sunt concepte călcate în picioare în Primăria Ploiești.

Prezentul material de presă nu semnalează simpla jignire sau amenințare a jurnalistului Actualitatea Prahoveană sau a oricărui alt jurnalist care își exercită profesia. În 25 de ani de activitate, toți colegii noștri au trecut prin multe. Textul de față este despre disoluția profesională și morală a unui sistem care, depășind lupta politică și interesele electorale conjuncturale, ar trebui să fie, în mod obligatoriu, axat pe oameni, să funcționeze sub auspiciile preocupării permanente a celor din fruntea administrației pentru bunul mers al urbei și pentru construirea viitorului comunității locale. În ceea ce ne privește, ne vom adresa organelor de cercetare. Acceptăm dialogul, chiar și pe cel în contradictoriu bazat pe argumente, însă nu vom tolera niciodată amenințările și comportamentul mafiot.

Sebastian Ignat, jurnalist, fondator Actualitatea Prahoveană

Back To Top