Categorie: Actual
referendum_2012În Prahova au fost întocmite 12 dosare penale ca urmare a neregulilor constatate la referendum. Astfel s-au întocmit 7 dosare penale conform prevederilor art. 52 alin. 1 din Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului: „Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițiu a dreptului de a participa la referendum se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi”.
4 dosare penale au fost întocmite conform prevederilor art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului în Ploiești, Câmpina, Băicoi și Filipeștii de Pădure. Este vorba de dosare penale întocmite în cauză, fără a face referire la o persoană anume.
Legea menționată se referă la „Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Pedeapsa prevăzută la alin. 1 se aplică și persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului. Tentativa se pedepsește.”
1 dosar penal a fost întocmit pentru posibile încălcări ale art. 217 Cod Penal, respectiv distrugerea unui banner electoral

Back To Top