Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

coplataIntroducerea sistemului de coplată în domeniul medical ar putea fi amânată, au susţinut, recent, surse din cadrul Guvernului. Măsura face parte din seria de angajamente pe care România le-a stabilit anul trecut, în acordul de împrumut cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Sistemul de contribuţie suplimentară a asiguraţilor la serviciile medicale este obligatoriu, însă ar putea fi amânat, au precizat, pentru Mediafax, surse guvernamentale. Reprezentanţii Guvernului intenţionează amânarea coplăţii după ce, la începutul acestei luni, proiectul de hotărâre de Guvern privind sistemul contribuţiilor suplimentare, lansat în dezbatere publică, a generat reacţii negative. Dintre acestea, populaţia nu va putea suporta costurile serviciilor medicale, iar pentru a evita coplata, pacienţii se vor adresa în special serviciilor de urgenţă, gratuite, deja aflate în dificultate prin lipsa de personal, dotări şi numărul mar de solicitări.

Amânarea sistemului de coplată ar fi acceptată de către reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, mai susţin sursele guvernamentale pentru Mediafax. Însă nu a fost stabilit clar termenul de întârziere.

Ce este coplata şi care sunt valorile ei?

Sistemul de coplată presupune achitarea, de către pacienţi, a unei sume modice atât la accesarea serviciilor medicale spitaliceşti de zi şi continue, cât şi la cabinetele medicale individuale, în sistem ambulatoriu.

Pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare de zi coplata este între 20 şi 60 de lei la spitale (în funcţie de ctegoria şi gradul unităţii medicale). Pentru spitalizare de zi, coplata este de 20 de lei.

Pentru consultaţiile oferite de către medicii fără grad profesional şi cu grad de specialist, coplata este de 4 lei, dar de 5 lei pentru consultaţiile acordate de medicii primari.

În cabinetele medicale individuale şi policlinicile spitalelor, coplata este de 5 lei pentru consultaţiile cordate de medic fără grad sau cu grad de specialist şi de 7 lei pentru consultaţiile date de medicul primar.

Coplata va fi introdusă şi pentru analize medicale. Astfel, pentru RMN simplu pacientul va plăti 150 de lei, pentru RMN cu substanţă de contrast - 250 de lei, Tomografie Computerizată - 100 lei, Tomografie Computerizată cu substanţă de contrast - 150 de lei, angiografie - 80 de lei şi scintigrafie - 100 de lei. Asta în condiţiile în care cei mai mulţi bolnavi plătesc tomografiile ale căror costuri depăşesc 700 de lei în mai toate spitalele publice. Tarifele de coplată sunt valabile pentru servicii oferite în baza unui bilet de trimitere!

Scutiţi de la coplată
Sunt scutite de la coplată mai multe categorii de asiguraţi: copiii până la 18 ani; tinerii între 18 ani şi 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni; ucenicii sau studenţii, dacă nu realizează venituri din muncă; bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru serviciile medicale aferente bolii de bază respectivei afecţiuni, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse; pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 740 lei/lună; toate femeile însărcinate şi lăuzele, pentru servicii medicale legate de evoluţia sarcinii, iar cele care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară, pentru toate serviciile medicale, mai precizează Mediafax. Guvernul s-a angajat ca ponderea scutirilor de la plată să nu depăşească un nivel de 40% dintre pacienţi.
Back To Top