Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

admitere 2024 invatamant tertiar nonuniversitar
Categorie: Actual
 • Absolvenții de liceu care nu promovează examenul de Bacalaureat își pot continua studiile în învățământul terțiar nonuniversitar.
 • Aceștia se pot înscrie la admiterea organizată, pentru astfel de cursuri, de una dintre universitățile din țară care au asemenea colegii.

 ADMITERE 2024. Învăţământul postliceal se organizează în şcoli postliceale cu personalitate juridică sau ca structuri fără personalitate juridică, în cadrul liceelor cu personalitate juridică, dar și în colegii din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate. Acestea sunt opțiunile pentru continuarea studiilor, în cazul absolvenților de liceu care nu promovează examenul de Bacalaureat.

Citiți și: BACALAUREAT 2024. PROMOVABILITATE 0 ÎNTR-UN LICEU DIN CÂMPINA, LA SESIUNEA DE VARĂ

„Învăţământul terţiar nonuniversitar se organizează la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat.

Instituţiile de învăţământ superior acreditate oferă, în cadrul colegiilor, cursuri de învăţământ de nivel terţiar nonuniversitar autorizate să funcţioneze provizoriu, acreditate şi evaluate periodic în condiţiile legii, de către ARACIP.

Învăţământul terţiar nonuniversitar organizat în cadrul colegiilor are o durată de 1 - 3 ani, în funcţie de complexitatea calificării.

Finanţarea de bază pentru colegiile din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat se asigură la nivelul standardelor de cost pentru învăţământul preuniversitar.

Citiți și: TERMEN PENTRU ABSOLVENȚI, LA ÎNSCRIEREA ÎN BAZELE DE DATE ALE AJOFM. CUM POT BENEFICIA DE AJUTORUL DE ȘOMAJ ȘI PRIMA DE INSERȚIE

Organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate, se realizează conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale”, explică Ministerul Educației.

Potrivit stiripesurse.ro, printre universitățile care organizează cursuri în cadrul învățământului terțial nonuniversitar se numără:

 • Universitatea Tehnică de Construcții București – Colegiul de Studii Terțiare Nonuniversitare UTCB
 • Universitatea „Spiru Haret” București – Colegiul Universitar „Spiru Haret”
 • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului – Colegiul de Învățământ Terțiar Nonuniversitar USAMVBT
 • Universitatea din Pitești – Colegiul UPIT
 • Universitatea „Eftimie Murgu” – Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu” Reșița
 • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca – Colegiul Terțiar Nonuniversitar USAMVCN
 • Universitatea „Ovidius” din Constanța – Colegiul Universității Ovidius
 • Universitatea Danubius Galați – Colegiul Danubius
 • Universitatea din Petroșani – Colegiul pentru Învățământul Terțiar Nonuniversitar UPET

Citiți și: ADMITERE 2024. UPG  PLOIEȘTI SCOATE LA CONCURS, ÎN SESIUNEA DIN IULIE, APROAPE 2.300 DE LOCURI LA PROGRAMELE DE LICENȚĂ

Back To Top