Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

stop-hiv-sidaRecent, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a lansat două servicii gratuite prin programul „Viaţa cu HIV”. Este vorba despte SMS+ şi Helpline+.

Programul „Viaţa cu HIV” (www.viatacuhiv.ro) are ca obiectiv susţinerea persoanelor seropozitive în lupta lor de zi cu zi cu boala, în special în două direcții: atingerea unui nivel cât mai ridicat al aderenţei la tratament, adică administrarea corectă a tratamentului pentru eficienţa lui maximă, vitală în cazul pacienţilor seropozitivi, şi creşterea gradului de informare a acestora. UNOPA a lansat, în cadrul acestui program, două servicii gratuite pentru persoanele seropozitive.

Prin serviciul SMS+, pacienţii seropozitivi din România pot primi până la două sms-uri pe zi, care să le amintească momentul în care trebuie să îşi administreze tratamentul. Prin completarea formularului de pe site, pacienții aleg orele la care vor să le fie trimis sms-ul (conform calendarului de tratament stabilit de medic) și textul personalizat al mesajului pe care vor să îl primească.

Potrivit studiului „Accesul la tratament antiretroviral al persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA în România”, realizat de UNOPA anul trecut, unul din doi pacienți cu probleme legate de aderenţa la tratament (medicaţia nu are eficiență maximă din cauza administrării incorecte) invocă uitarea ca motiv al ratării administrării unor doze de tratament.

La fel de importantă precum administrarea corectă a medicației est şi nevoia de informare a pacienților privind boala, drepturile şi responsabilitățile pe care le au. Pe fondul acestei nevoi, UNOPA a mai lansat, în cadrul programului „Viața cu HIV”, şi primul serviciu de Helpline din România pentru persoanele seropozitive. Prin Helpline+, persoanele cu HIV pot suna gratuit la 0800 800 141 sau pot trimite e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a solicita sprijinul consilierilor UNOPA. „Orice persoană seropozitivă care se confruntă cu o problemă şi are întrebări la care nu găsește răspuns poate suna gratuit la UNOPA pentru a discuta cu un specialist în problematica HIV. De asemenea, oricine constată că alte persoane seropozitive au nevoie de ajutor ne poate contacta prin telefon sau e-mail. Din cauza stigmatizării şi a discriminării, pacienții cu HIV/SIDA evită să discute problemele pe care le au cu cei din jur, iar Helpline+ reprezintă un mecanism rapid de semnalare a acestora”, a declarat Iulian Petre, directorul executiv UNOPA.

Toate cele 22 de asociații de pacienți membre UNOPA, din întreaga țară, şi cabinetele de Boli Infecţioase participă, în luna septembrie, la campania de informare a persoanelor seropozitive privind cele două servicii gratuite.  Potrivit studiului „Statistica HIV/ SIDA în România la 30 iunie 2012”, realizat în luna iunie 2012, de către reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în prezent, în România, trăiesc 11 189 de pacienți cu HIV/SIDA, cei mai mulţi dintre ei, respectiv 6 726, având vârste între 20 şi 29 de ani.

Același studiu arată că, în perioada 1 ianuarie 2012 - 30 iunie 2012, au fost înregistrate 313 cazuri noi de infecții cu HIV/SIDA. Dintre aceștia, 151 s-au infectat pe cale heterosexuală, 102 prin utilizare de droguri, 37 pe cale homosexuală/bisexuală şi 18 pe cale necunoscută.

Back To Top