Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Actual

programul-biblionetAstăzi, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” din Ploieşti au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte implicarea autorităţilor locale în aplicarea programului „BiblioNet” în Prahova, proiect care are scopul de a dezvolta un sistem modern de biblioteci publice în toată ţara.


Programul Biblionet îşi propune să asigure accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice. Proiectul a pornit de la un studiu care a arătat că 64% dintre români nu au folosit niciodată Internetul. Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociatia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti. Microsoft Corp., partener al programului Global Libraries la nivel mondial, a asigurat software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către biblioteci. La nivel naţional, Programul Biblionet are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari şi este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates pentru o perioadă de cinci ani, cu scopul precis al dezvoltării unui sistem modern de biblioteci publice în România.

Implementarea programului BiblioNet în bibliotecile prahovene a presupus, până acum, dotarea instituţiilor interesate cu aparatura necesară. „Prin Programul Biblionet, bibliotecile participante au primit echipamente în valoare totală de 140000 dolari. Participă, în momentul acesta, 51 de biblioteci pe care le felicităm, neomiţând cuvintele de laudă pentru factorii decisivi din localităţile respective care au înţeles urgenţa şi importanţa acestui program”, a menţionat, într-un comunicat de presă, directorul Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga”, profesorul Nicolae Boaru.

„Dar este de neconceput ca un număr de consilii locale ale vechiului exerciţiu de conducere să nu găsească minimala sumă cerută doar de un abonament de internet. Să sperăm că, luând la cunoştinţă această rămânere în urmă şi această prioritate, vor decide cât mai curând alinierea la un program şi înscrierea într-o reţea, ambele necesare. Ne îngăduim să menţionăm comunele şi oraşele care nu au această utilitate, aceste servicii absolut indispensabile - Apostolache, Azuga, Baba Ana, Bălţeşti, Băneşti, Bărcăneşti, Bătrâni, Berceni, Blejoi, Boldeşti Grădiştea, Brazi, Buşteni, Cărbuneşti, Chiojdeanca, Colceag, Comarnic, Cosminele, Drajna, Dumbrava, Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg, Fântânele, Gorgota, Jugureni, Lapoş, Măgurele, Măneciu, Măneşti, Olari, Păcureţi, Păuleşti, Plopu, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Poseşti, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Râfov, Salcia, Sălciile, Şoimari, Şotriile, Starchiojd, Surani, Talea, Tătaru, Târgşorul Vechi, Tomşani. Biblioteca Judeţeană „N. Iorga”  roagă Consiliile Locale, primarii şi consilierii din comunele şi oraşele care nu au participat la Programul Biblionet să încerce să umple cât mai grabnic această lacună, să repare un handicap atât de păgubos sub raport cultural şi de informaţie, în lumea modernă”, mai menţionează, în comunicatul public, profesorul Nicolae Boaru.

„Avem toată încrederea că se vor găsi 30 de lei lunar pentru ca bibliotecile locale să poată implementa acest program unic”, a încheiat directorul Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” Ploieşti.


Back To Top