Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

horia-tomaClasa pregătitoare devine, pe zi ce trece, un subiect tot mai controversat. După ce Ministerul Educaţiei a cheltuit, la nivel naţional, 26 de milioane de lei, numai pentru mobilierul necesar acestui nivel de învăţământ, premierul Victor Ponta a afirmat că ar fi mai bine dacă pregătitoarele rămâneau în sistemul preşcolar. Unii reprezentanţi şcolari, cum este inspectorul general din Prahova, nu pot să creadă că acest lucru ar putea deveni realitate.


Afirmaţia recentă a premierului Victor Ponta, potrivit căruia clasa pregătitoare este utilă, dar tot în cadrul grădiniţei, a generat numeroase reacţii atât din partea politicienilor, cât şi a părinţilor. Astfel, fostul ministrul al Educaţiei, Daniel Funeriu, a atras atenţia cu privire la efectele dezastruoase pe care le-ar putea avea trecerea clasei pregătitoare înapoi, la sistemul de învăţământ preşcolar, prin supraaglomerarea grădiniţelor. Pe de altă parte, actualul ministru de resort, Ecaterina Andronescu a susţinut că, în cazul în care acest nivel de învăţământ nu va da rezultate, clasa pregătitoare ar putea fi trecută înapoi, la grădiniţă. Părinţii au lansat, deja, petiţii pe internet pentru desfiinţarea acestui nivel de pregătire, iar asociaţiile lor sunt pregătite pentru a relua discuţiile cu reprezentanţii Ministerului.
Oricare ar fi discuţiile, dacă pregătitoarea ar fi întoarsă din drum, către sistemul preşcolar, schimbările ar însemna pierderea unor investiţii de miliarde în învăţământul românesc, ignorarea eforturilor locale pentru organizarea acestor clase, dar şi noi experimente pentru copiii care abia păşesc sistemul de învăţământ românesc. Probabil acesta este şi motivul pentru care reprezentanţii inspectoratelor şcolare au interpretat cu prudenţă vorbele premierului. „Problema se pune altfel: există situaţii în care clădirile şcolilor nu sunt suficient de bine adecvate pentru a găzdui şi clasa pregătitoare, iar managerilor li s-a spus de la Minister că nu este obligatoriu ca această clasă să funcţioenze în incinta unei şcoli. Dacă şcoala nu are posibilităţi, spaţii suficiente pentru clasa pregătitoare, se poate apela şi la grădiniţe şi ştiu că la noi, în Prahova, chiar la Mizil, una dintre clasele pregătitoare va funcţiona în sediul unei grădiniţe. Important este ca mobilierul cu care este dotată clasa pregătitoare să fie adecvat, iar de aceşti copii să se ocupe un învăţător şi nu un educator", este opinia inspectorului general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, prof. Horia Toma.
În rest, ce va fi de anul viitor, numai ministerul ştie...

Back To Top