Categorie: Actual

Scoala Speciala PloiestiÎn bugetul Consiliului Judeţean Prahova pentru anul 2013, vor fi prevăzute sume pentru ridicarea unui nou Centru Şcolar Special pentru copiii cu deficienţe. Iniţiativa aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi constituie singura soluţie pe termen lung pentru degradarea continuă a clădirii în care, acum, se desfăşoară activitatea educaţională specială.În ciuda eforturilor din ultimele luni, nu s-a găsit o soluţie viabilă pentru remedierea problemelor apărute la actualul sediu în care funcţionează Centrul Şcolar Special din Ploieşti, clădirea aflându-se în riscul de a deveni nefuncţională. Cauza degradării construcţiei este infiltrarea apei din pânza freatică de suprafaţă, aflată chiar sub clădire.
Noul Centru Şcolar Special va fi construit pe un teren care aparţine Consiliului Judeţean Prahova şi va oferi cele mai moderne condiţii pentru desfăşurarea activităţilor educative şi a celor de terapie pentru copii cu nevoi speciale.
În prezent, Centrul Special oferă asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie pentru 123 de copii cu cerinţe educative speciale.

Back To Top