Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

eleviDupă ce, în weekend, a anunţat că va analiza posibilitatea de a institui, în programa şcolară, patru ore de sport pe săptămână, pentru toţi elevii, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a susţinut, într-un interviu acordat pentru NewsIn, că ia în calcul posibilitatea ca, la liceu, să fie admişi doar elevii care au o anumită medie.

Schimbări prea dese

În interviul său, Remus Pricopie recunoaşte că reprezentanţii Băncii Mondiale au menţionat, în raportul pentru anii 2010-2011, frecvenţa prea mare a modificărilor din Educaţie, ceea ce arată inconstanţa unor măsuri în sistem. Totuşi, ministrul de resort face referire la o serie de măsuri şi schimbări pe care le considră viabile în domeniu.

Cum arată sistemul?

Referindu-se la o radiografie a sistemului de Educaţie românesc, ministrul a mai precizat că există puncte bune: studenţi şi profesori de calitate, bacalaureat cu pretenţii ridicate, dar şi puncte mai slabe: nu se ştie cine va înlocui cadrele didactice cu experienţă care vor ieşi la pensie în anii viitori, el estimând că „în următorii cinci-opt ani, vom pierde mii, zeci de mii de profesori. Vorbim de 10-20.000 de profesori care se vor pensiona şi noi trebuie să fim preocupaţi ce punem în loc". Problematice sunt şi remuneraţia slabă în sistemul preuniversitar, infrastructura şcolară degradată şi inconsistenţa politicilor şi măsurilor adoptate în sistem până acum. Mai mult, ministrul a susţinut că, deşi multe dintre schimbările de până acum au fost politice, aceasta denotă o implicare a politicienilor în societate şi învăţământ.

Învăţământul profesional

Remus Pricopie a susţinut că elevii trebuie să aibă posibilitateaa de a se îndrepta către meserii dacă au această dorinţă, dar, pe de altă parte, paleta de meserii pentru care se asigură formare trebuie să fie revizuită, întărită, extinsă. Mai mult, între sistemul de învăţământ profesional şi cel teoretic trebuie să existe flexibilitate, astfel încât elevii să-şi poată continua studiile.

Bacalaureatul depinde de... admiterea în liceu

Rezultatele unui bacaureat cu rezultate extrem de slabe sunt, potrivit ministrului, urmarea acceptării la liceu a unor elevi cu rezultate mici. Drept urmare, ministrul nu exclude varianta „în care, pentru a intra într-un liceu, să fie nevoie să ai o anumită medie. Altfel, intri pe zona de formare profesională", citează NewsIn.

„Nu este o crimă să faci meditaţii"

Remus Pricopie a menţionat că există legi în acest sens şi este libera alegere a părinţilor dacă vor să investească în lecţii suplimentare pentru copiii lor, dar având condiţia ca profesorii respectivi să respecte normativele în vigoare. Nici fondul clasei nu este ilegal, atât timp cât părinţii contribuie de comun acord la dotarea şi curăţenia sălilor în care învaţă copiii lor. De asemenea, traseul banilor ar trebui să fie unul legal, clar, poate chiar sub formă de donaţii, astfel încât toată lumea să ştie ce se întâmplă cu banii.

Back To Top