Categorie: Actual

pompieri-incendiuÎn ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente: 18.02.2013, ora 12:07 – incendiu casă particulară

În municipiul Ploieşti, strada Tazlăului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar D. Ion.

Au ars: aproximativ 100 kg textile şi obiecte de mobilier dintr-o cameră de locuit.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 120.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 1.000 lei.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.

18.02.2013, ora 19:59 – incendiu casă particulară

În comuna Păuleşti, sat Găgeni, echipajele de pompieri au intervenit cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la două case particulare, proprietari N. Elena şi C. Mariana.

Au ars: acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp, mobilier din lemn, aparate electrocasnice şi textile la C. Mariana şi aproximativ 250 mp acoperiş astereală lemn, mobilier, aparate de uz casnic şi textie la N. Elena.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 100.000 lei.

Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Echipajele SMURD au intervenit în 22 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Back To Top