Categorie: Actual

spitaleStabilit, iniţial, pentru a intra în vigoare la începutul lunii martie, noul Contract cadru pentru anii 2013-2014 va fi pus în aplicare abia la finalul lunii. Motivul este că bugetul nu a fost aprobat şi nu este cunoscută valoarea Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi a programelor naţionale.

Decizia a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru prorogarea termenului prevazut la art. II din Hotărârea Guvernului nr. 1275/2012 pentru modificarea art. 143 din Contractul-cadru, supus dezbaterii publice până pe 18 martie 2013. „Având în vedere faptul că bugetul pentru anul 2013 nu a fost aprobat, iar acest fapt conduce, în continuare, la necunoaşterea dimensiunii Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, respectiv a fondurilor alocate diferitelor segmente de asistenţă medicală, se impune prorogarea termenului intrare în vigoare a contactului cadru de la 28 februarie până la 31 martie inclusiv", se arată în Nota de fundamentare a proiectului.

Contractul cadru pentru anii 2013-2014 a mai fost amânat la sfârşitul lunii noiembrie 2012, când Ministerul Sănătăţii anunţa aplicarea lui cu trei luni, până în 28 februarie 2013, din cauza lipsei bugetului pentru acest an.

Back To Top