Categorie: Actual

hackathonElevii şi tinerii vor fi implicaţi în proiecte de concepere a unor platforme informatice care să asigure o mai bună comunicare între instituţiile publice, a anunţat, recent, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Primul proiect de acest tip s-a desfăşurat la Guvern, sâmbătă şi duminică, 26 de elevi din Bucureşti lucrând la cinci site-uri, unele dintre ele şi în versiunea android, destinate unei mai bune comunicări între instituţiile Guvernului. „Vrem să implicăm şi tinerii şi elevii din ţară în diverse proiecte şi în felul acesta să dezvoltăm mai departe platformele", a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la premierea proiectului numit Hackathon.

Site-urile au fost realizat în mai puțin de 14 ore de muncă şi pot fi accesate pe online.gov.ro. Cele cinci platforme realizate de elevii bucureşteni sunt:
- buget.gov.ro - cu datele privind bugetul de stat şi vizualizarea lor într-o forma uşor de înţeles
- angajati.gov.ro - cu datele privind angajaţii din administraţia publică
- posturi.gov.ro - datele privind posturile vacante scoase la concurs în administraţia publică
- petitii.gov.ro - iniţiativele cetăţenilor, pe domenii de interes
- data.gov.ro - va uşura accesul publicului la datele incluse în platformele realizate de elevii olimpici bucureştenicare învaţă în trei licee.

În perioada următoare, în proiecte similare vor fi antrenaţi şi alţi elevi din ţară.

În Prahova, talentele informatice sunt recunoscute pe plan internaţional. „În Prahova, avem elevi foarte buni la informatică, printre cei mai buni din ţară, iar acest lucru este demonstrat de rezultatele pe care le-au avut şi medaliile obţinute de ei la olimpiadele şi concursurile extraşcolare naţionale şi internaţionale. Nucleele unde au fost pregătiţi aceşti copii sunt cele cinci Colegii Naţioanle din Ploieşti: I.L.Caragiale, Mihai Viteazul, Nichita Stănescu, Al. I Cuza şi Jean Monnet", ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Numai anul trecut, în perioada ianuarie-august 2012, elevii noştri au adus în ţară mai multe medalii de aur, argint şi bronz de la competiţiile şcolare de profil din afara ţării, iar aproximativ 20 de elevi au participat, cu rezultate foarte bune, la olimpiadele şcolare naţionale de informatică.

Back To Top