Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

gandaci-pediatrie-ploiestiSesizarea cu privire la prezenţa gândacilor în saloanele Spitalului de Pediatrie din Ploieşti a avut ca urmare un control din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Consiliului Judeţean. Verificarea s-a soldat cu un avertisment pentru managerul unităţii medicale şi discutarea unui plan de măsuri radicale de igienizare.

După ce imaginile cu gândacii care se plimbau nestingheriţi pe pereţii saloanelor din Spitalul de Pediatrie Ploieşti au făcut înconjurul ţării, o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Consiliului Judeţean, în a cărui subordonare se află unitatea medicală, a verificat condiţiile igienico-sanitare în care micuţii pacienţi erau internaţi.

Dezinsecţie frecventă, dar fără efect

Inspectorii DSP au văzut cu ochii lor cum gândacii erau prezenţi în saloane, riscând să ajungă pe copii, dar şi cum erau păstrate şi consumate alimente în saloane, iar firmiturile aruncate pe jos, la dispoziţia insectelor.

„Controlul a vizat respectarea normelor şi condiţiilor sanitare de igienă, la baza verificării fiind petiţia din partea familiei unui copil internat. În cadrul controlului, a fost urmărit graficul de dezinsecţie a spitalului. Comparativ cu legislaţia în vigoare, care prevede efectuarea unei dezinsecţii o dată la 90 de zile, în Spitalul de Pediatrie operaţiunea era efectuată o dată la 45 de zile. Ba chiar, în luna februarie, deja fuseseră realizate două etape de dezinsecţie, una pe 8 februarie, cealaltă de 15 februarie. Inspectorii au decis efectuarea unei a treia operaţiuni de dezinsecţie şi după plecarea echipei de control, respectiv 26 februarie", ne-a declarat dr. Alexandru Băloi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Avertisment, zice legea

O altă urmare a verificărilor DSP şi CJ a fost sancţionarea managerului unităţii conform legislaţiei în vigoare, pentru condiţiile igienico-sanitare neconforme prezente în spital. „Managerul a fost sancţionat cu un avertisment pentru nerespectarea condiţiilor din spital, prevăzute de legislaţia în vigoare, conform ordonanţei 2 / 2002 a contravenţiilor. Aceeaşi legislaţie prevede sancţionarea graduală a reprezentanţilor unei unităţi medicale, în funcţie de problemele găsite", ne-a mai precizat dr. Băloi.

Măsuri de curăţenie ca... în spital

Inspectorii de Sănătate Publică au pus şi problema unui plan de măsuri pentru rezolvarea problemelor de igienă din unitatea medicală. „Împreună cu reprezentanţii spitalului, vom colabora pentru identificarea celor mai eficiente măsuri pentru problemele de igienă din spital. În primul rând, este nevoie de o ritmicitate crescută a operaţiunilor de dezinsecţie. Se pune problema chiar limitare a internărilor, pentru a permite mutarea pacienţilor şi a aparţinătorilor în alte saloane. În cele golite, izolate, vor fi aplicate unele substanţe mai puternice, care nu permit prezenţa oamenilor", ne-a mai precizat directorul DSP Prahova.

„De asemenea, trebuie identificate şi mai ales respectate locurile în care trebuie servită masa. Alimentaţia este permisă numai în sala de mese. Prezenţa alimentelor în saloane şi mesele întinse pe paturi nu mai sunt permise în spital", a mai subliniat reprezentantul DSP.

„Problema este, însă şi vechimea clădirii care permite apariţia problemelor de igienă, aşa că trebuie efectuate şi unele reparaţii interioare, ca să nu mai fie posibilă infestarea de la un salon la altul, de la un etaj la altul", a mai adăugat dr. Băloi.

Planul de măsuri radicale va fi pus în aplicare imediat ce numărul de pacienţi va scădea. După realizarea concretă a acestor lucrări de igienizare, Direcţia va mai efectua un control în care se va vedea clar dacă reprezentanţii unităţii medicale au făcut tot posibilul pentru rezolvarea problemelor.

Back To Top