Categorie: Actual

autostrada2Patru companii, inclusiv una din China, au depus oferte pentru constructia celui mai dificil tronson de autostrada din Romania, cel dintre Comarnic si Brasov. Premierul a anunţat că va fi prima sosea de viteza cu plata pentru ca statul nu are bani sa o finanteze, iar constructorul trebuie sa puna bariera ca sa-si recupereze investitia.

Pentru constructia tronsonului dintre Comarnic si Brasov, statul are de ales dintre un consortiu franco-austriaco-grecesc, unul format din doua firme romanesti si doua companii, una din Italia si alta din China, care merg pe cont propriu.

Segmentul Comarnic - Brasov este prima autostrada care va fi construita in concesiune si pentru care statul nu va da nici un ban. Finantarea va fi asigurata de constructor, care e obligat sa gaseasca fonduri, dar va avea la dispozitie 25 de ani pentru a-si recupera investitia.

Cu o lungime de 58 de kilometri, autostrada trebuie sa strapunga muntii. Potrivit proiectului initial, vor fi ridicate zeci de tuneluri, pasaje, poduri, dar si viaducte uriase, care au o deschidere de pana la 175 de metri.

Back To Top