Categorie: Actual

preotiMai marii Bisericii Ortodoxe Române au decis, în ultimul Sinod, sprijinirea de către parohii a familiilor defavorizate, prin înmormântări gratuite.

Astfel, cine nu-şi permite să-şi îngroape rudele decedate va beneficia de slujbe de înmormântare fără ca preoţii parohi să le ceară vreun ban.

De asemenea, feţele bisericeşti nu mai au voie să perceapă taxe de la familiile care au venituri mici şi foarte mici ori care au mulţi copii în întreţinere. Taxe pentru biserici nu vor mai fi percepute nici de la enoriaşii bolnavi.

Pe de altă parte, o altă decizie a Sinodului Biseriii Ortodoxe Române este aceea ca slujbele de cununie sau de botez să nu se mai oficieze decât în interiorul bisericilor parohiale, deoarece numai aşa se păstrează solemnitatea şi sacralitatea momentului.

O altă decizie a fost înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a Centrelor de Pelerinaj din Biserica Ortodoxă Română, pentru mai buna organizare a pelerinajelor cu scopul apărării şi promovării activităţilor pastorale şi misionare ale Bisericii.

VEZI DECIZIILE SFÂNTULUI SINOD AL B.O.R. AICI

În ultimii 20 de ani, încrederea românilor în Biserică a scăzut de la 90% la 60%, lucru îngrijorător pentru Patriarhia Română şi care a determinat luarea unor decizii pentru a determina recuperarea încrederii în instituţia religioasă.

Back To Top