Categorie: Actual

nevazatorMarţi, zeci de persoane cu dizabilităţi de vedere din Prahova, membri ai Asociaţiei judeţene a Nevăzătorilor, vor partiipa la un protest în faţa Guvernului, alături de colegi de-ai lor din toată ţara.


Nevăzătorii sunt nemulţumiţi, în special, de nerespectarea unor prevederi legislative cu privire la drepturile lor, dar şi indiferenţa autorităţilor care reprezintă instituţiile de stat pentru protecţia persoanelor cu handicap.

Printre revendicările nevăzătorilor se află acordarea sumelor de la buget pentru persoanele cu deficienţe, lipsa alocărilor bugetare pentru această categorie de persoane cu deficienţe afectând direct viaţa acestora prin imposibilitatea tipăririi de cărţi şi manuale în sistem Braille, lipsa cărţilor audio şi lipsa interpreţilor în limbaj mimico-gestual.

Asociaţia Nevăzătorilor România mai solicită eliminarea din sistemul de asigurări sociale speciale a miilor de persoane cu handicap fals.

Protestul mai are ca motiv şi neindexarea, de mai mulţi ani, a indemnizaţiei lunare de handicap, precum şi neacordarea de bilete speciale de călătorie.

Potrivit reprezentanţilor ANR filiala Prahova, 50 de membri ai organizaţiei vor pleca dimineaţă, de la sediul din Ploieşti, iar alţi zeci de nevăzători din Sinaia vor ajunge în Capitală în cursul zilei, cu trenul.

Organizaţia prahoveană are, în prezent, 1700 de membri cu deficienţe de vedere.

Back To Top