Categorie: Actual

pompieri-incendiuÎn ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

06.03.2013, ora 14:13 – incendiu anexă gospodărească

 

În comuna Gherghiţa, sat Malamuc, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar M. Marian.

Au ars: aproximativ 20 mp acoperiş construit din lemn, furaje şi materiale din plastic.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 10.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 5.000 lei.

Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

 07.03.2013, ora 03:40 – incendiu autoturism

În comuna Bucov, sat Pleaşa, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietar G. Mihai.

Au ars: elemente din cauciuc, plastic şi textile.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 15.000 lei.

Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

07.03.2013, ora 04:45 – incendiu casă particulară

În localitatea Băicoi, strada Morii, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar C. Aurica.

A ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 7.000 lei.

Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

06.03.2013, ora 19:57 – deblocare uşă

În municipiul Ploieşti, strada Infrăţirii, echipajele de pompieri au intervenit pentru deblocarea uşii unui apartament, proprietar C. Nicolae în vârstă de 90 de ani. Din nefericire, proprietarul a fost găsit decedat.

Echipajele SMURD au intervenit în 13 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Back To Top